Δήγμα γραφής: Στο άψε – σβήσε οι δήμοι, οι πόλεις μας, μείωσαν το κόστος φωτισμού των δρόμων

Δήγμα γραφής: Στο άψε – σβήσε οι δήμοι, οι πόλεις μας, μείωσαν το κόστος φωτισμού των δρόμων

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


Στο άψε – σβήσε οι δήμοι, οι πόλεις μας, μείωσαν το κόστος φωτισμού των δρόμων. Λύθηκε κι αυτό το πρόβλημα. Στο σκοτάδι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Γιάννενα, Περιστέρι, Αγία Παρασκευή, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Χανιά, Λάρισα και Τρίκαλα. Τα… κλεφτοφάναρα να είναι καλά!

♦ Όλα πάνε πρύμα… Χειρότερα δεν μπορούν να γίνουν. Χωρίς δουλειά έμειναν οι γουνεργάτες! Άλλη διέξοδο δεν είχαν οι 1.800 από τους 4.000 γουνεργάτες και πήραν το πλοίο για τα νησιά μήπως και βρουν δουλειά. Με ό,τι λέει αυτό… Είμαστε ή δεν είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Θύμα του πολέμου που… άνοιξε στην Ουκρανία και οι γουνεργάτες. Και η ανησυχία κυριαρχεί στην Καστοριά. «Φοβάμαι πως θα έρθουν Τούρκοι, θα αγοράσουν τις γούνες μας στο κόστος και έπειτα ανενόχλητοι θα τις πουλήσουν στη Ρωσία», λένε.

♦ Με βάση έρευνα του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους εκπαιδευτικούς ανά μαθητή σε Δημοτικό και Γυμνάσιο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, με 8,3 μαθητές ανά εκπαιδευτικό στο Δημοτικό και 8,2 μαθητές στο Γυμνάσιο. Και το κράτος προσλαμβάνει πάνω από 30.000 αναπληρωτές, πέραν του διορισμού των μονίμων. Φέτος υπολογίζονται στις 35.000. Και κάτι ακόμη: Το 2021 έγιναν 16.200 διορισμοί μονίμων και 8.500 για την προσεχή σχολική χρονιά, όταν οι συνταξιοδοτήσεις πέρυσι και φέτος ήταν περί τις 6.500 τον χρόνο.

♦ Και ξαφνικάβρέθηκε στο τραπέζι του Μαξίμου η… επιστροφή του μπόνους των 50 εδρών. Ντόρα και Μάξιμος έγιναν ξαφνικά… σημαιοφόροι! Ποιον συμφέρει το… δωράκι; Με 50 έδρες δώρο, στήνεις κυβέρνηση. Έτσι δεν είναι, Κυριάκο;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ