Γιάννης Πετράκης στο “Π”: Στη δύναμη θα πάει το ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ

Γιάννης Πετράκης στο “Π”: Στη δύναμη θα πάει το ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ
Προπονητή του Ολυμπιακού Λευκωσίας


Πάντα τα ματς ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ θα είναι ντέρμπι. Και όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο το πρωτάθλημα. Έχουν τη δική τους ιστορία, τη δική τους δυναμική, τη δική τους αίγλη, αν θέλετε. Και ανέκαθεν οι αναμετρήσεις αυτές –ή, εν πάση περιπτώσει, οι περισσότερες– έκρυβαν πάθος και υπέρμετρη αγωνιστική φλόγα για τη νίκη. Το ίδιο θεωρώ πως θα γίνει απόψε.

Σίγουρα καμιά από τις δύο ομάδες δεν είναι σε καλή κατάσταση, όμως, πιστέψτε με, όταν ξεκινά το παιχνίδι όλα μένουν πίσω και ξεχνιούνται, και βαθμολογική θέση και τυχόν ανετοιμότητα και τα πάντα. Οι αντίπαλοι μπαίνουν δυνατά στο γήπεδο και διεκδικούν μέχρι τέλους τους βαθμούς. Και για την κατάταξη, μα πιο πολύ για το γόητρο. Νομίζω εύκολα μπορεί κάποιος να το αντιληφθεί αυτό.

Ο Άρης θα παίξει έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο. Είναι σημαντική η στιγμή και η συγκυρία και εκτιμώ ότι οι ποδοσφαιριστές του θα μπουν ακόμη πιο πεισμωμένοι, για να του δείξουν τι αξίζουν. Η έδρα παίζει ρόλο, αλλά όχι τον πιο καθοριστικό, αφού στο παρελθόν, απώτερο και μη, έχει αλωθεί περισσότερες από μία φορές, ένθεν κακείθεν.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν είναι ασφαλώς η ομάδα που θα πτοηθεί από το φανατισμένο κλίμα και την καυτή ατμόσφαιρα, ωστόσο το ζητούμενο είναι κατά πόσο άφησε γρήγορα πίσω του την αγχωτική εμφάνιση στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Διαθέτει πάντως τις μονάδες εκείνες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ποιότητα μεγάλη δεν προβλέπω για σήμερα, στη δύναμη θα πάει το ματς. Και θα επικρατήσει ο πιο προσεκτικός, ο πιο συγκεντρωμένος και αυτός που θα υποπέσει στα λιγότερα λάθη. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι, από εκείνα που ο Άρης με τον ΠΑΟΚ μας έχουν επιφυλάξει, σ’ οποιαδήποτε από τις δύο έδρες. Καλό για εκείνους, καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: offsite.com.cy


Σχολιάστε εδώ