Ανάλεκτα: Το ΠΑΣΟΚ ζητάει αλλαγές

Ανάλεκτα: Το ΠΑΣΟΚ ζητάει αλλαγές

[Ανάλεκτα]

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει αλλαγές

Να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Τη σχετική πρωτοβουλία της ΚΟ του κόμματος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Χάρης Καστανίδης, στον απόηχο της αποκάλυψης της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, πιθανές αλλαγές, τροποποιήσεις στις διατάξεις του Ποινικού μας Κώδικα που αφορούν την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΠ να μην ενημερώνει τα παρακολουθούμενα πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Του έβαλαν… κυρώσεις

Με απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, αφαιρέθηκε τελικά ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από προσπάθεια πολλών ακαδημαϊκών, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022, λίγες μέρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με αίτημα την ανάκληση της επιτιμοποίησής του από τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Ένα αίτημα που, σημειωτέον, στηρίχθηκε από πολλές εκατοντάδες πανεπιστημιακούς εντός και εκτός Ελλάδας. Είχε προηγηθεί η ανάκληση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μάλλον… στενοχωρήθηκε ο Πούτιν.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών το α’ εξάμηνο του έτους αντικατοπτρίζουν τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στη μείωση του κινδύνου και στην αναδιάρθρωσή τους τα τελευταία χρόνια, μαζί με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την πανδημία. Ωστόσο, η θετική δυναμική είναι πιθανό να δεχθεί πίεση λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης DBRS.

Στην κορυφή ο Πειραιάς

Την 9η θέση διεθνώς στον Δείκτη Ναυτιλιακών Κέντρων Xinhua-Baltic (ISCD) κατέλαβε το λιμάνι του Πειραιά. Ο δείκτης ISCD είναι μια ετήσια, ανεξάρτητη κατάταξη, η οποία αξιολογεί συγκριτικά την επίδοση των κορυφαίων πόλεων-λιμανιών και των ναυτιλιακών κέντρων σε όλο τον κόσμο και βασίζεται σε διαφορετικούς δείκτες. Οι τρεις είναι βασικοί (λιμενικές υποδομές, ναυτιλιακές υπηρεσίες και γενικοί περιβαλλοντικοί δείκτες) και οι 16 επιμέρους, με στόχο την αξιολόγηση της συνολικής επίδοσης 43 πόλεων-λιμανιών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις βασίζονται σε έναν συνδυασμό μετρήσεων και λιμενικών παραγόντων, όπως η διακίνηση φορτίου, καθώς και το βύθισμα και το μήκος ελλιμενισμού πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Έρχεται γάμος

Δεν είναι λίγοι οι γαλάζιοι βουλευτές που έφυγαν, εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα και πήγαν διακοπές. Ένας από αυτούς έμεινε καλοκαιριάτικα στο σπίτι του. Η αιτία; Ο γάμος. Κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες για τον γάμο του που θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Εδώ και μέρες μοιράζει προσκλητήρια. Πρόκειται για τον Γιάννη Μελά, ο οποίος νυμφεύεται τη Χριστίνα Κορκίδη, με κουμπάρο τον Γιώργο Βρεττάκο.
Ήρθαν και οι κάμπιες
Τρόμο στους αγρότες του Έβρου αλλά και στους απλούς πολίτες προκαλεί η απόκοσμη εικόνα, με εκατομμύρια μαύρες κάμπιες να έχουν εμφανιστεί σε καλλιέργειες και κυριολεκτικά να αφανίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Φαινόμενο που παραπέμπει στις… δέκα πληγές του Φαραώ. Οι καλλιέργειες ηλίανθου και βαμβακιού καταστρέφονται.

Σημαντική κίνηση της ΔΕΗ

Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας ότι η προσβασιμότητα στις υπηρεσίες της χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί κοινωνική και ηθική υποχρέωσή της, επεκτείνει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών και προς τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής (κωφούς και βαρήκοους).
Απόλυτα εναρμονισμένη με τους στόχους της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και την πελατοκεντρική πολιτική που εφαρμόζει, δεσμεύεται για την ισότιμη πρόσβασή τους, επιδιώκοντας όχι μόνο την ικανοποίηση των ανα­γκών τους αλλά και την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνσή τους. Από τις αρχές Ιουλίου, μέσω της νέας υπηρεσίας εξυπηρέτησης «Service for all», το καταναλωτικό κοινό με προβλήματα ακοής μπορεί αυτόνομα να προσεγγίσει και να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της ΔΕΗ. Η νέα υπηρεσία εξυπηρέτησης έχει την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ).

Η βίλα του ποδοσφαιριστή

Για μία ακόμη φορά βγαίνει στο σφυρί η βίλα του Βασίλη Τσιάρτα στο Μαρούσι. Ειδικότερα, ο επαναληπτικός πλειστηριασμός έχει προγραμματισθεί για τις 9 Νοεμβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.060.000 ευρώ.
Πρόκειται για μια παλιά ιστορία του πρώην διεθνή μεσοεπιθετικού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρέθηκε αρκετές φορές στην επικαιρότητα λόγω διαφόρων δηλώσεών του που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Το ακίνητο αποκτήθηκε από τον Βασίλη Τσιάρτα τον Δεκέμβριο του 2001, την περίοδο που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, δύο χρόνια μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από τη Σεβίλλη. Η βίλα πρωτοβγήκε στο σφυρί στις 19 Δεκεμβρίου 2018.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ