Κτηματολογικά ΝΕΑ

Κτηματολογικά ΝΕΑ

Επανέναρξη προανάρτησης στην Τριφυλία

Άρχισε την περασμένη Δευτέρα 22 Αυγούστου η προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων ακινήτων στον Δήμο Τριφυλίας, διαδικασία που είχε ανασταλεί από τον περσινό Σεπτέμβριο, λόγω λαθών και προβλημάτων που είχαν εντοπισθεί, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, καλούνται οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης περιοχής να ενημερωθούν.

Διευκρινίσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρίνισε για τις περιπτώσεις διόρθωσης λαθών ότι, εάν ο δικαιούχος ή ο εκμισθωτής φαίνεται στο Κτηματολόγιο ως συνιδιοκτήτης ή συνδικαιούχος με το Ελληνικό Δημόσιο (ή φορείς του) σε έκταση, θα πρέπει μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2022 να στείλει το σχετικό απόσπασμα της έκτασης (Κτηματολογικού Πίνακα και Διαγράμματος).

6ο Συνέδριο του ΚΕΚΤΗΜΕ

Το Κέντρο Κτηματολογικών Μελετών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου (Πολυτεχνείου 5, Χίος) με τίτλο «Από το γαιοκτητικό καθεστώς του νεοσύστατου ελληνικού κράτους σε αυτό του Εθνικού Κτηματολογίου».

120 ημέρες έμειναν…

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 οριστικοποιούνται οι πρώτες εγγραφές για 296 περιοχές σε όλη τη χώρα όπου η κτηματογράφηση ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια και (ακόμα) βρίσκονται σε εξέλιξη οι ψηφιακές δηλώσεις. Το Κτηματολόγιο έχει δεσμευτεί να μετατρέψει όλα τα Υποθηκοφυλακεία σε 92 Κτηματολογικά Γραφεία έως τον Ιανουάριο του 2023.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ