Ο Γιάννης Μπουτάρης ρωτάει… Πού είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης;

Ο Γιάννης Μπουτάρης ρωτάει… Πού είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης;

• Ποια είναι η πρότασή του;

«Πώς είναι δυνατόν ευρήματα συνυφασμένα με τη ζωή και την ιστορία της πόλης να εκτεθούν εκτός του φυσικού χώρου τους; Πού είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης;

Οι οργανώσεις της πόλης τι λένε, άραγε; Στο στρατόπεδο σχεδιάζεται, όπως ακούγεται, μητροπολιτικό πάρκο, καθώς και η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αυτό θα γίνει, προφανώς, μετά τη συντήρηση των υφιστάμενων κτιρίων, τα οποία, στα μέσα του 20ού αιώνα, κατά την περίοδο της Κατοχής, χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζί ως φυλακές και έχουν ιδιαίτερη ιστορική σημασία.

Θα ήταν πολύ καλύτερο να χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα γειτνιάζοντα κτίρια της ΔΕΘ, αφού, βέβαια, ξεπεραστούν το ταχύτερο οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που, όπως όλοι ξέρουμε, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Θα μπορούσε να γίνει προσπάθεια να ‘‘ενωθούν’’ το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μέσω, ενδεχομένως, κατάργησης ή υπογειοποίησης τμήματος της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, ώστε να διαμορφωθεί ενιαίο μουσειακό συ γκρότημα της αρχαίας και της βυζα ντινής Ιστορίας της πόλης».

Γιάννης Μπουτάρης πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ