Πάμε για 4ήμερη εργασία!

Πάμε για 4ήμερη εργασία!

Άρχισαν τα πειράματα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης

Στο τραπέζι είναι ήδη η συζήτηση για την τετραήμερη εργασία σε όλη την Ευρώπη. Τέλος η Παρασκευή! Τη θέση της θα την καταλάβει η Πέμπτη! Η εργάσιμη εβδομάδα θα είναι –αν συμφωνήσουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης– τετραήμερη. Ήδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές στην πράξη σε 70 περίπου εταιρείες στη Βρετανία.

«Οι Πέμπτες είναι οι νέες Παρασκευές», γράφουν οι «Financial Times». Και στον «Guardian» οι εργαζόμενοι μιλούν για τις «χαρές και τις προκλήσεις της αλλαγής σε εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών»!

«Η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι μακράν οι πιο δημοφιλείς ημέρες για τους ανθρώπους να εργάζονται στο γραφείο αντί στο σπίτι, έδειξε έρευνα σε σχεδόν 80.000 υπαλλήλους σε 13 χώρες», σύμφωνα με τους «Financial Times».

Και η συμμετοχή στα γραφεία τις Παρασκευές μειώνεται σε 12% παγκοσμίως και σε 13% στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Advanced Workplace Associates.

Τον Ιούνιο η Βρετανία ξεκίνησε το μεγαλύτερο πείραμα τετραήμερης εβδομάδας εργασίας σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 3.300 εργαζόμενοι σε 70 εταιρείες συμφώνησαν να εργάζονται μία ημέρα λιγότερο, με πλήρη αμοιβή και δέσμευση να διατηρήσουν τα συνήθη επίπεδα παραγωγικότητάς τους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ