Σε χρόνο ρεκόρ η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Σε χρόνο ρεκόρ η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Πλησιάζει η ώρα που οι φυλακές Κορυδαλλού θα μετακομίσουν στον Ασπρόπυργο και η έκταση που καταλαμβάνουν θα αποδοθεί στον λαό της περιοχής, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τρία χρόνια πριν, αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει με ρυθμούς πρωτόγνωρους και ήδη έχουμε φθάσει στο στάδιο της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για να προκύψει ο ανάδοχος που θα ολοκληρώσει το έργο.
Μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 9 Αυγούστου συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου υπέγραψε με τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη σύμβαση που αναθέτει στο Ταμείο την ωρίμανση της μελέτης για να βγει η δημοπράτηση και να επιλεγεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού ο ανάδοχος που θα το εκτελέσει.

Όπως είπε στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, είναι η πρώτη φορά που το όνειρο τεσσάρων και πλέον δεκαετιών του κορυδαλλιώτικου λαού είναι κοντά στην πραγματοποίησή του.

Ο Κορυδαλλός κατοχυρώνεται πλήρως με τη σύμβαση, καθώς αναφέρεται ρητά ότι στις νέες φύλακες θα μετεγκατασταθούν οι φύλακες Κορυδαλλού, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της μελέτης για τη διαμόρφωση και την αξιοποίηση του χώρου που καταλαμβάνουν σήμερα οι φυλακές. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένας χώρος 200 στρεμμάτων περίπου, που εκτός από τον χώρο των σημερινών φυλακών θα περιλαμβάνει τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα, τον ήδη διαμορφωμένο χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών, που παραδόθηκε πρόσφατα, και τον χώρο του δημαρχείου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ψήφος εμπιστοσύνης στο «Τζάνειο»

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: H επικείμενη υποθαλάσσια ζεύξη φέρνουν… επενδύσεις – Αδειοδότηση για Mini mall


Σχολιάστε εδώ