Ορισμός Μουφτή: «Ναι μεν, αλλά» ο ΣΥΡΙΖΑ… Στήριξη από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομοσχέδιο

Ορισμός Μουφτή: «Ναι μεν, αλλά» ο ΣΥΡΙΖΑ… Στήριξη από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομοσχέδιο

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ εξέφρασε τη στήριξή του στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των μουφτειών, τονίζοντας ότι ο «ορισμός του μουφτή πρέπει να γίνεται έμμεσα, αφού η καθολική ψήφισή του από τον λαό μέσω κάλπης αφενός είναι μη συμβατή με το γεγονός της άσκησης των δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων του, αφετέρου θα επέτρεπε την πολιτικοποίηση του μουφτή, με προφανείς αρνητικές συνέπειες στην άσκηση των θρησκευτικών του καθηκόντων».

Σωστά, δε, υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε αναγνωρίσει τη συντρέχουσα αρμοδιότητα του μουφτή, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον μειονοτικό πολίτη να επιλέγει αν θέλει να πάει στον μουφτή, στον ιεροδίκη ή όχι. Το να υπάρχει ένα εκλεκτορικό σώμα, κατ’ αρχάς, είναι υποχρεωτικό από τη στιγμή που ο Μουφτής κρατάει αυτές τις αρμοδιότητες».

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε και στη συζήτηση στη Βουλή τα «ναι μεν, αλλά». Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μικροπολιτικοί λόγοι οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτήν τη στάση, προκειμένου να κλείσει το μάτι σε ακραίους κύκλους της μειονότητας αλλά και για να ικανοποιήσει στελέχη του, όπως ο κ. Ζεϊμπέκ, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό των ψευδομουφτήδων…

Τα θέματα της μειονότητας δεν ενδείκνυται για μικροπολιτική εκμετάλλευση και ελπίζουμε να το αντιληφθούν σύντομα στην Κουμουνδούρου.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ