Μικρά οικονομικά: Ο τουρισμός θα είναι η σωτηρία;

Μικρά οικονομικά: Ο τουρισμός θα είναι η σωτηρία;

♦ Για το φετινό καλοκαίρι οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι τουριστικές εισπράξεις θα είναι μεγαλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, που ήταν κοντά στα 15 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν και τα 18 δισ. ευρώ του 2019.

♦ Κατά 15% ήταν αυξημένη η κίνηση τον Δεκαπενταύγουστο. Το τριήμερο 12 – 14 Αυγούστου αναχώρησαν από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου (εκτός Αργοσαρωνικού) 85.396 επιβάτες.

♦ Η Εφορία σάς χτυπάει την πόρτα! Σας κάνει, μάλιστα, και χάρη! Προσφέρει εξόφληση των χρεών στον Έφορο με ευκολίες πληρωμής, ήτοι με δόσεις! Π.χ., από οκτώ μέχρι δώδεκα άτοκες μηνιαίες δόσεις. Αρκεί να περισσεύουν λεφτά. Στην ίδια ρότα και οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

♦ Δόσεις προσφέρουν στους οφειλέτες και οι τράπεζες, ήτοι η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα, οι οποίες ήδη δημιουργούν ανεξάρτητες digital banks. Τo πρόβλημα είναι αν στην τσέπη υπάρχουν λεφτά.

♦ Σε ανοδική πορεία συνεχίζει το λιανεμπόριο! Το α’ τρίμηνο του 2022 ο τζίρος αυξήθηκε κατά 14,6%, φτάνοντας στα 12,8 δισ. ευρώ από 11,2 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τον αναπληρωτή αντιπρόεδρο του ΣΕΛΠΕ Αντώνη Ζαΐρη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ