ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ… NESBO

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ… NESBO

Η αυλαία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας,
το παλαιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο,
που ξεκινά φέτος στις 31 Αυγούστου,
πέφτει με Jo Nesbo!


Η 79η διοργάνωση θα αποχαιρετήσει το κοινό στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 με το «The Hanging Sun», την αγγλόφωνη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος Περισσότερο αίμα του Jo Nesbo (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), σε σκηνοθεσία του Ιταλού Francesco Carrozzini και με πρωταγωνιστές τους Peter Mullan, Charles Dance και Alessandro Borghi.

Η κάμερα ακολουθεί τον εκτελεστή Τζον, ο οποίος βρίσκεται σε φυγή αφού πρόδωσε τον μεγαλύτερο άρχοντα του εγκλήματος του Όσλο: τον «Ψαρά».
Καταφεύγοντας σε μια απομονωμένη γωνιά της Νορβηγίας τόσο βόρεια που ο ήλιος δεν δύει ποτέ, ο Τζον ελπίζει να βρει καταφύγιο στην καλύβα ενός βοσκού.
Αλλά ο ήλιος του μεσονυκτίου οδηγεί σιγά σιγά τον Τζον στην παράνοια… Και τότε ανακαλύπτει ότι οι άντρες του «Ψαρά» πλησιάζουν…


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ 

«Όταν διάβασα για πρώτη φορά το μυθιστόρημα του Nesbo Περισσότερο αίμα, βρισκόμουν στην Καλιφόρνια, σε έναν τόπο πολύ διαφορετικό από τα τοπία που περιέγραφε. Ωστόσο, ένιωσα αμέσως πάθος για αυτήν την ιστορία στην άκρη του κόσμου. Όλη η δουλειά που έκανα στη συνέχεια -εσωτερική και κατά συνέπεια για την ταινία- οδήγησε σε ένα ανώμαλο, εκπληκτικό και καθαρτικό ταξίδι. Εκείνη την περίοδο έγινα πατέρας και έμαθα τι σημαίνει να είσαι γιος. Η γραφή του Stefano Bises έδωσε μεγάλη δυναμική, συμβάλλοντας στη στερέωση ενός ρομαντικού δράματος με το τσιμέντο του νουάρ. Και τέλος, η επαφή με αυτούς τους σπάνιους, ταλαντούχους ηθοποιούς μού αποκάλυψε τη μαγεία του να κάνω σινεμά, ένα όνειρο που πάντα είχα και που έχει γίνει πλέον πραγματικότητα».



Το βιβλίο



Jo Nesbo

Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη 

Το όνομά του είναι Ουλφ. Ή μπορεί και να μην είναι. Είναι πληρωμένος δολοφόνος. Ή μπορεί και να μην είναι. Θα συναντήσει μια πανέμορφη γυναίκα που μπορεί να είναι ή και να μην είναι χήρα, έναν ιεροκήρυκα που μπορεί να πιστεύει ή και να μην πιστεύει στον Θεό, τον τρελό του χωριού που μπορεί να είναι ή και να μην είναι διάνοια, έναν τάρανδο που μπορεί να είναι ή να μην είναι καλός οιωνός.
Ο Ουλφ ισχυρίζεται ότι έχει έρθει στο χωριό για κυνήγι. Όμως ούτε η σεζόν είναι σωστή, ούτε για κυνηγός μοιάζει, ούτε τουφέκι κουβαλάει.  Επειδή αυτή τη φορά το θύμα είναι ο ίδιος. Τον κυνηγούν γιατί δεν έκανε σωστά τη δουλειά του στο Όσλο. Γιατί σκεφτόταν παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε. Γιατί δεν μπορούσε να τραβήξει τη σκανδάλη.

Η συνέχεια του μπεστ σέλερ Αίμα στο χιόνι καλεί τον αναγνώστη να λύσει ένα ιδιότυπο σταυρόλεξο: Ποιος είναι ο Ουλφ; Και τι σχέση έχει με τον μεγαλομαφιόζο Ψαρά; Γιατί ένας πληρωμένος δολοφόνος ν’ αδυνατεί να σκοτώσει; Και πώς γίνεται το πτώμα ενός ανθρώπου που δολοφονείται στο Όσλο να εμφανίζεται στη Βραζιλία;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο νορβηγός Jo Nesbo (1960) είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνοµικής λογοτεχνίας στον κόσµο, το οποίο είναι µια κάποια παρηγοριά για τον ίδιο καθώς η πολλά υποσχόµενη καριέρα του ως ποδοσφαιριστή διακόπηκε ξαφνικά όταν έπαθε ρήξη χιαστών και στα δύο γόνατα στα δεκαοχτώ του. Αφού σπούδασε οικονοµικά, άρχισε να εργάζεται ως χρηµατιστής, ενώ τα βράδια έπαιζε µε το ροκ συγκρότηµά του, τους Di Derre. Όταν ένας εκδότης τού ζήτησε να γράψει τις εµπειρίες του από τις περιοδείες µε το συγκρότηµά του, ο Nesbo κατέληξε να γράφει το πρώτο αστυνοµικό µυθιστόρηµα της σειράς Χάρι Χόλε, τη Νυχτερίδα. Σήµερα τα βιβλία του (κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) εκδίδονται σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 50 εκατοµµύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσµο.
Για να διαβάσετε περισσότερα: www.jonesbo.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 

Κατηγορία: Αστυνομική λογοτεχνία
 978-618-03-0208-0


Σχολιάστε εδώ