Με ρωσικά όπλα εξοπλίζεται η Τουρκία;

Με ρωσικά όπλα εξοπλίζεται η Τουρκία;

Είδαμε τις πληροφορίες από ρωσικής πλευράς, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία παίρνει και δεύτερη συστοιχία ρωσικών πυραύλων S-400, παρά τις εκ των υστέρων διευκρινίσεις ότι πρόκειται περί εκτέλεσης του αρχικού πρώτου συμβολαίου.

Πέραν των αντιδράσεων που θα προκαλέσει μια τέτοια κίνηση από αμερικανικής πλευράς, και η Αθήνα δεν πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που παρουσιάζεται. Θα πρέπει το ΥΠΕΞ, και με επίσημη τοποθέτηση και σε διμερείς επαφές, να θέσει το ζήτημα αυτό του υπερεξοπλισμού της Τουρκίας, και μάλιστα με ρωσικά όπλα, που αποτελεί μείζονα απειλή ασφάλειας για την Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τον κ. Ερντογάν και τον κ. Ακάρ να πλειοδοτούν κάθε φορά για τους ελληνικούς εξοπλισμούς, να θέτουν θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και εμείς να σιωπούμε σε μια τέτοια εξέλιξη…

Βασικός παίκτης ο Ερντογάν!

Πάντως, όσα κι αν λένε ή προβλέπουν εγχώριοι αναλυτές αλλά και στελέχη της κυβέρνησης, ο κ. Ερντογάν μάλλον κερδισμένος βγαίνει και πάλι από την ουκρανική κρίση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες ταξίδεψέ στο Λβιβ για να συναντηθεί με τους Προέδρους της Τουρκίας και της Ουκρανίας, μια ακόμη ένδειξη ότι ο κ. Ερντογάν έχει αναδειχθεί σε βασικό παίκτη, τον οποίο όλοι υπολογίζουν. Και προφανώς θα είναι πολύ πιο ελαστικοί και γενναιόδωροι μαζί του, όταν το χρειαστεί, σε άλλα μέτωπα.

Όσο για τη Ρωσία, η κινητικότητα που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και οι τακτικές επιθέσεις του Τουρκικού Στρατού εναντίον κουρδικών θέσεων δείχνει ότι εάν δεν έχει πάρει το πράσινο φως από τον Πούτιν, τουλάχιστον έχει εξασφαλίσει την ανοχή του για τα χειρουργικά αυτά χτυπήματα, που προετοιμάζουν το έδαφος για τουρκική επίθεση.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ