Τέξας: Τα ξηρά βοσκοτόπια αναγκάζουν τους κτηνοτρόφους να σφάζουν όλο και περισσότερες αγελάδες (video)

Τέξας: Τα ξηρά βοσκοτόπια αναγκάζουν τους κτηνοτρόφους να σφάζουν όλο και περισσότερες αγελάδες (video)

Στο Τέξας την κορυφαία πολιτεία παραγωγής βοείου κρέατος στις Η.Π.Α. η ξηρασία που πλήττει τους κτηνοτρόφους τους αναγκάζει να θανατώσουν τα κοπάδια τους κατί με βεβαιώτητα θα σημαίνει υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές αλλά κυρίως μη αναπληρώσιμο ζωϊκό κεφάλαιο!..

Ένας ακόμη λόγος για υψηλότερες τιμές ειναι ο παράγοντας της φθίνουσας προσφοράς.

Από τα μέσα Ιουλίου, πάνω από το 93% του Τέξας βρίσκεται σε ξηρασία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ξηρασίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τα μέσα Αυγούστου, περισσότερο από το 26% του Τέξας βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο, χαρακτηριζόμενο από εκτεταμένη απώλεια βοσκοτόπων και καλλιεργειών καθώς και από έλλειψη νερού.

Ενώ οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα έντονες στο Τέξας, περίπου το 54% όλων των βοοειδών των ΗΠΑ ήταν σε κάποια μορφή ξηρασίας στις 16 Αυγούστου, από 36% ένα χρόνο νωρίτερα. Η σφαγή βοοειδών είναι υψηλή σε εθνικό επίπεδο, αυξάνοντας προσωρινά την προσφορά, αλλά προμηνύει περιορισμένες προμήθειες τα επόμενα χρόνια λόγω μειωμένης παραγωγής.

Ο Paul Craycraft, συνιδιοκτήτης της δημοπρασίας East Texas Livestock Auction στο Crockett, είπε ότι τα ξηρά βοσκοτόπια στερούν τα βοοειδή από μια σημαντική πηγή τροφής, ενώ καθιστούν πιο ακριβό για τους κτηνοτρόφους να συμπληρώνουν τη διατροφή των κοπαδιών τους με σανό και ζωοτροφές.

“Δεν ξέρουμε πόσες ημέρες 100 βαθμών (38 C) και μπορείτε να δείτε εδώ, ξέρετε, το γρασίδι έχει φύγει”, είπε ο Craycraft. “Οι αγελάδες αρχίζουν να χάνουν βάρος. Οι αγελάδες είναι αδύναμες επειδή δεν υπάρχει πρωτεΐνη. Άρα απαλλαγούμε από πολλές αγελάδες.”

Περίπου το 75% των αγελάδων που πουλήθηκαν σε δημοπρασία τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σταλεί στο σφαγείο, είπε η Craycraft, από 30% σε 40% τα κανονικά χρόνια.

Ο Wesley Ratcliff, ιδρυτής του Caney Creek Ranch στο Oakwood, είπε ότι ξεκίνησε νωρίς να πουλάει 50 από τις 500 αγελάδες του φέτος καθώς η ξηρασία επιδεινώθηκε.

paron.gr με πληροφορίες απο Reuters

Σχολιάστε εδώ