Καιγόταν το ιστορικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλή και η πρόξενος ήταν απών!

Καιγόταν το ιστορικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλή και η πρόξενος ήταν απών!

Ντροπή μας…

Η τραγωδία με την πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά απομεινάρια της ιστορικής ελληνικής παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη, το Νοσοκομείο του Μπαλουκλή, προκάλεσε και ορισμένα εύλογα ερωτηματικά.

Είδαμε από την πρώτη στιγμή να σπεύδει και να δίνει το παρών ο δήμαρχος της Πόλης κ. Ιμάμογλου, ακόμη και τον ίδιο τον Ερντογάν να δείχνει ενδιαφέρον για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Το άλλο όμως που είδαμε ήταν η παντελής απουσία του ελληνικού γενικού προξενείου. Θα περιμέναμε η γενική πρόξενος και η αναπληρώτριά της να είναι παρούσες, ως ώφειλαν, από την πρώτη στιγμή, δίνοντας και συμβολικά το μήνυμα ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται ζωτικά για τη διατήρηση των ελάχιστων πια νησίδων ελληνικότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Πλήρης η απουσία της Αθήνας, εκτός ίσως από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν θα έπρεπε ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κατσανιώτης και ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ κ. Χρυσουλάκης να πάρουν το αεροπλάνο και να βρεθούν από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην ελληνική κοινότητα της Πόλης; Οι θέσεις αυτές δεν είναι μόνο για περιοδείες στην Αυστραλία, στη Βοστόνη, στο Λος Άντζελες ή σε τουριστικούς προορισμούς της Αφρικής όπου ζουν Έλληνες.

Όσο για το γενικό προξενείο Κωνσταντινούπολης, θα ήταν χρήσιμο να κοιτάξει ο κ. Δένδιας εάν πράγματι ευσταθούν οι πληροφορίες ότι και οι δύο επικεφαλής του γενικού προξενείου απουσίαζαν για διακοπές…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ