Συνέντευξη με την συνθέτη Πηγή Λυκούδη – Tα καλλιτεχνικά σχέδια
Μία εξαιρετική μουσική βραδιά μας υπόσχεται η συνθέτης Πηγή Λυκούδη στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Ελένη Πέτα και η Γεωργία Αγγέλου. Η συνθέτης Πηγή Λυκούδη μας μιλά για την συναυλία της 12ης Σεπτεμβρίου στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς, για το πολυσχιδές έργο της αλλα και τα τα επόμενα καλλιτεχνικά της σχέδια σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε.
♦ Πότε είναι προγραμματισμένη η συναυλία και τι θα ακούσουμε κα Λυκούδη;
Π. Λυκούδη: Στη Ρωγμή ενός Κόσμου που μεταβάλλεται η τέχνη παλεύει στα σκοτεινά να βρει διέξοδο στο φως! Από την ρωγμή που δημιουργείται από όσα συμβαίνουν γύρω μας, πόλεμοι, πανδημία, οικονομική κρίση, καταστροφή του περιβάλλοντος κυρίως όμως η σύγχυση του σύγχρονου ανθρώπου για το πώς πρέπει να τα διαχειριστεί πιστεύω πώς ο ρόλος της Τέχνης είναι να εξακολουθεί να υπογραμμίζει την ομορφιά, να δίνει ανάσα στην ελπίδα και να ανοίγει δρόμους.
Μέσα στα λόγια των μεγάλων μας ποιητών έχω ανακαλύψει αυτά τα ουσιώδη νοήματα πολλές φορές και μαζί με την δύναμη της μουσικής θεωρώ πως αναδύεται μία ξεχωριστή γλώσσα η οποία στοχεύει κατευθείαν στο κέντρο της καρδιάς και συνάμα στην αφύπνιση μας, εκεί που πιστεύω εν τέλει πως βρίσκεται η λύση για όλα εκείνα που μας στερούν κομμάτια της ευτυχίας που μας ανήκει!
Με κριτήριο τις παραπάνω σκέψεις έχει γίνει η επιλογή αυτή του θέματος της συναυλίας! Περιλαμβάνει σημαντικά τραγούδια της πορείας μου έως σήμερα που έχουν σηματοδοτήσει τις ενότητες στις οποίες ανήκουν όπως:
“Ο Πόνος όλου του κόσμου” σε ποίηση Γιωσέφ Ελιγιά, “Χορεύοντας με τον Ταϋγέτο” σε ποίηση Ν. Βρεττάκου, “Σμύρνης Θυμιάματα “ σε ποίηση Γ. Π. Ιωαννίδη, “Kosovka Devojka” δημώδες της Σερβίας, “Το Νάμα της Μάνας Αρκαδίας” σε ποίηση Κ. Ουράνη καθώς και κάποια αγαπημένα τραγούδια άλλων Ελλήνων συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου κ.α) που προστίθενται στη φαρέτρα και ενδυναμώνουν καθοριστικά το περιεχόμενο αυτής της συναυλίας!
Τα τραγούδια ερμηνεύουν εκτός από την καταξιωμένη και αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελένη Πέτα και η Γεωργία Αγγέλου, σταθερή συνεργάτης μου τα τελευταία χρόνια! Μία φωνή της νέας γενιάς, που έχει πολλά να δώσει καθώς και εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί…!
♦ Πως ξεκίνησε η συνεργασία σας με την Ελένη Πέτα; Με την Γεωργία Αγγέλου γνωρίζουμε ήδη ότι έχετε ξανασυνεργαστεί.
Π. Λυκούδη: Με την Γεωργία Αγγέλου έχω τα τελευταία χρόνια μία σταθερή και πολύ ουσιαστική συνεργασία. Είναι η φωνή που με κάνει να ακούω την συναισθηματική φόρτιση των όσων γράφω άμεσα και καθαρά. Είναι πραγματικά μία φωνή που αξίζει να απασχολήσει ακόμα πιο έντονα τα Μ.Μ.Ε και να της δοθεί ο χώρος που της αναλογεί.
Η Ελένη Πέτα με την εξαιρετική ερμηνευτικής ικανότητα, την ομορφιά και την απλότητα του χαρακτήρα της, τις προσεχτικές επιλογές σε όλες τις συνεργασίες της, θεωρώ πως αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο του Πολιτισμού στον τόπο μας! Η συνεργασία μας ξεκίνησε το 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου απέδωσε υπέροχα την ενότητα τραγουδιών μου “Χορεύοντας με τον Ταϋγέτο” σε ποίηση Ν. Βρεττάκου με εμένα στο πιάνο την Ορχήστρα “Καμεράτα Φίλων της Μουσικής” και άλλους 23 σολίστες μουσικούς, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Μία συναυλία στην οποία παρουσιάσθηκαν τα συμφωνικά μου έργα ” Η ΔΙΨΑ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ” του Γ. Ρίτσου και “ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΫΓΈΤΟ” σε ποίηση Ν. Βρεττάκου σε ένα αφιέρωμα στους δύο Λάκωνες ποιητές.
Έκτοτε πριν λίγους μήνες και αφού μας έφεραν κοντά κάποιες συγκυρίες ξεκίνησε η συνεργασία μας στην προετοιμασία της παράστασης ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΥΜΙΑΜΑΤΑ στην οποία υπογράφω την πρωτότυπη μουσική, σε κείμενα του σημαντικού Έλληνα θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Μία παράσταση με πολλούς και σημαντικούς συντελεστές ένας εκ των οποίων η Ελένη Πέτα.
Και φυσικά η συμμετοχή της στη συναυλία για την οποία μιλάμε με τίτλο “Στη Ρωγμή του Κόσμου”
♦ Φαντάζομαι ότι δύσκολα θα ξεχωρίζατε κάποιο από τα έργα σας. Υπάρχει ωστόσο κάποιο που να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για εσάς;
Π. Λυκούδη: Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο από τα έργα μου και αυτό διότι κάθε ένα από αυτά την ώρα που δημιουργείται εμπεριέχει όλη εκείνη την δύναμη που με κινητοποιεί να το καταγράψω. Έτσι γίνεται ξεχωριστό και ιδιαίτερο στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο δίνοντας την σκυτάλη στο επόμενο βήμα της πορείας μου!
Ωστόσο με τα συμφωνικά έργα, τα οποία χρειάζονται πολύ περισσότερη ενασχόληση για να ολοκληρωθούν και πολύ μεγάλο αγώνα για να παρουσιαστούν μας ενώνουν πολύ δυνατές στιγμές σε ένταση και σε διάρκεια.
Η μεγάλη μαγεία και αν θέλετε το στοίχημα για μένα είναι να δω αν αυτά αντέξουν στο χρόνο και ποια θα ξεχωρίσουν και θα αγαπηθούν από το κοινό!
Βεβαίως σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται η παράμετρος κατά πόσον το «σύστημα» επιτρέπει σε αυτά να προβληθούν ισότιμα σε όλα τα μέσα προβολής! Μία ερώτηση που βεβαίως ανοίγει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για συζήτηση!
♦ Με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, δημιουργήσατε ένα έργο για το οποίο θέλουμε να μας μιλήσετε.
Π. Λυκούδη: Το album «ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΥΜΙΑΜΑΤΑ» πράγματι δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης , όταν ήρθε στα χέρια μου η ποιητική συλλογή «Γράμματα στην Ιωνία» του Ίωνα ποιητή Γιάννη Π. Ιωαννίδη στο διάστημα της 1ης καραντίνας τον Μάρτιο του 2020!
Ένα διάστημα που βιώναμε όλοι μία πρωτόγνωρη εμπειρία!
Διαβάζοντας αυτά τα ποιήματα, τα αισθάνθηκα σαν μία προσευχή που περιέγραφε από την μία το Φως της Ιωνίας και από την άλλη την απελπισία που σε κάνει να αναζητήσεις την Λύτρωση στρέφοντας την ματιά σου στο Θεό! Εικόνες και συναισθήματα που κινητοποίησαν την ανάγκη μου να βάλω μουσική! Ευτυχώς είχα σύμμαχο τον πολύτιμο χρόνο που μου δινόταν και έτσι ξεκίνησε η δημιουργία αυτού του έργου.
Είναι ένα έργο το οποίο αποτελείται από δέκα τραγούδια τα οποία λειτουργούν ως μία νοητή γέφυρα μεταξύ των ήδη γνωστών και σημαντικών του παρελθόντος και της επιθυμίας μου να καταθέσω μία μουσική πρόταση η οποία θα μπορούσε ίσως, να αποτελεί συνέχεια σε εκείνα της παράδοσης του τόπου μας! Πράγμα το οποίο θα κριθεί στο πέρασμα του χρόνου.
«… Τα τραγούδια αυτά τα χαρακτηρίζει στο στίχο και στην μουσική το «Αχ!!!» που ακούστηκε από κάθε στόμα την μαύρη ώρα της καταστροφής της Σμύρνης. Η εισαγωγή κάθε τραγουδιού με την λέξη ΚΥΡΙΕ… τα μετατρέπει αβίαστα σε ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Είναι η επίκληση που ενοποιεί αυτό τον κύκλο τραγουδιών σε ένα ενιαίο έργο.
Μέσα σε αυτό το έργο εκτός των άλλων Ελληνικών ρυθμών ΚΑΙ ζεϊμπέκικα…Ίσως αναρωτηθεί κάποιος ακούγοντάς τα πως μπορεί να συνδυαστεί η ΠΡΟΣΕΥΧΗ με το ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ;
Πιστεύω πως μπορεί απόλυτα αφού και τα δυο εμπεριέχουν, την μοναχικότητα και την επαφή με τον εαυτό μας!
Τα τραγούδια αυτά κυκλοφορούν και σε cd και διαδικτυακά από την Fm records.
Τους εξαιρετικούς ερμηνευτές, αυτού του album τον Μανώλη Μητσιά, την Μαρία Σουλτάτου , τον Μάνο Κουτσαγγελίδη την Γεωργία Αγγέλου τους προσέγγισα ζητώντας τους να ερμηνεύσουν τα τραγούδια αυτά γνωρίζοντας πως θα μπορούσαν να τα ερμηνεύσουν με μοναδικό τρόπο και να σφραγίσουν ανεξίτηλα το ύφος και την ποιότητα αυτού του έργου. Και όντως το έκαναν, επιτρέποντας στο δάκρυ να ακροβατεί στην άκρη του ματιού κάθε φορά που ακούω τις ερμηνείες τους. Τους ευχαριστώ από καρδιάς!
Πηγή βίντεο: Fm records
♦ Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Π. Λυκούδη: Ολοκληρώνεται και η προετοιμασία της παράστασης ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΥΜΙΑΜΑΤΑ η οποία είναι βασισμένη κυρίως στα τραγούδια του ομώνυμου album στο οποίο αναφέρθηκα αναλυτικά παραπάνω. Το θεατρικό κείμενο της παράστασης και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς.
Μία παράσταση που ευελπιστούμε να παρουσιασθεί καθ’ όλη την διάρκεια του 2022-2023 Συμμετέχουν η Ελένη Πέτα , ο ηθοποιός Σταμάτης Κακαβελάκης, η Γεωργία Αγγέλου ως ηθοποιός και ως ερμηνεύτρια, o Μάνος Κουτσαγγελίδης , η Fide Koskal συνοδεία τεσσάρων σπουδαίων μουσικών και της δικής μου συμμετοχής στο πιάνο.
Τον Οκτώβριο και για όλη την χειμερινή σεζόν το θεατρικό έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου “Όταν η φόνισσα συνάντησε την Μήδεια” θα ανέβει στην Galerie δημιουργών ( Πολυχώρος Τέχνης στην Κηφισιά) με εξαιρετικούς συντελεστές στο οποίο υπογράφω την πρωτότυπη μουσική σύνθεση!
Επίσης ολοκληρώθηκε μια ενότητα παιδικών τραγουδιών σε στίχους της Στέλλας Τζίβα με ερμηνευτές τον Γρηγόρη Βαλτινό, τον Πέτρο Γαϊτάνο, τον Βασίλη Γισδάκη, την Γεωργία Αγγέλου και θα κυκλοφορήσει με την fm records μέσα στο φθινόπωρο!
Τέλος γίνονται προσπάθειες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό δύο εκ των συμφωνικών μου έργων ο ” Μακρυγιάννης” σε ποίηση Α. Σικελιανού το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο σύνθεσης στον διαγωνισμό που είχε ανακηρύξει η Περιφέρεια Αττικής για τα 200 χρόνια του εορτασμού της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και «Η Δίψα στο Μυστρά» σε ποίηση Γ.Ρίτσου.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που μου έδωσαν την δυνατότητα να αναφερθώ στην συναυλία της 12ης Σεπτεμβρίου στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς και να αναδείξω επίσης και κάποιες άλλες πτυχές του έργου μου! Καλό φθινόπωρο.
Ποιά είναι η Πηγή Λυκούδη;
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 8 ετών στην τάξη της Μαριάννας Λάρδη. Τελείωσε με Άριστα παμψηφεί και Β’ Βραβείο (τάξη Γ. Κακαλή).
Έχει μαθητεύσει δίπλα σε σπουδαίους παιδαγωγούς (Ganev, Paola Volpe, Oxana Vablonskaya, Vovka Ashkenazy, Mario Deliponti, Γεράσιμο Κακαλή, Φωτεινή Ορφανίδου, Δημήτριο Τουφεξή, Θεόδωρο Αντωνίου, κ.α.).
Συμμετείχε σε σεμινάρια σύνθεσης με τους Θεόδωρο Αντωνίου, Λ. Νόνο, Κ. Στοκχάουζεν, Χ. Β. Χέντσε, Γκ. Κούρταγκ, και του Ντάρσαντ.
Το 1996 παρακολουθεί σεμινάρια μουσικής για το θέατρο με τον Δ. Τσαλαχούρη.
Την περίοδο 1999 – 2000 παρακολούθησε MASTERCLASS πιάνου και σύνθεσης στο Salzburg ( Σάλτσμπουργκ) της Αυστρίας.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2006 που ολοκλήρωσε τον κύκλο των ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων με την απόκτηση διπλώματος σύνθεσης με άριστα παμψηφεί πήρε μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολύ καλές διακρίσεις.
Εξειδικευμένη σε θέματα παιδοψυχολογίας και μαθησιακών προβλημάτων στην μουσική, ασκεί διδακτική δραστηριότητα από το 1989. Η αγάπη και η φροντίδα για τους μαθητές της ανταμείβονται από τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους και την πορεία τους στο μουσικό χώρο. Σήμερα είναι μόνιμή καθηγήτρια πιάνου στο δημοτικό ωδείο Πετρουπόλεως και στο ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης μουσικής.
Παράλληλα με τη συνεχή θεωρητική κατάρτιση και ενημέρωσή της στο εξωτερικό, έχει ξεκινήσει τη συνθετική της δουλειά από το 1991.
Την περίοδο 2002 – 2003 γράφει το Συμφωνικό έργο : «ΧΑΡΑ Σ΄ΕΣΕ ΧΩΡΑ ΛΕΥΚΗ» από το ποίημα του Κωστή Παλαμά Ο Ύμνος της Αθηνάς. Το έργο είναι δομημένο για Συμφωνική Ορχήστρα, με ορχηστρικά μέρη, τραγούδια για γυναικεία φωνή και ανδρική φωνή, απαγγελία ανδρικής και γυναικείας φωνής και μικτή χορωδία.
Από το 2004 μέχρι το 2006 παρουσίασε το έργο της σε σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Χαρακτηριστική επιτυχία είχαν οι συναυλίες της στο πολιτιστικό κέντρο ΔΑΪΣ με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Λεοντίου υπό την διέυθυνση της Κατερίνας Κλάδη, στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο της Σπάρτης με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Valeriou Oreskin, στον αρχαιολογικό χώρο των Αμυκλών στη Λακωνία, στην Δεσφίνα στην υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας το 2004.
Συνθέσεις της παρουσιάζονται το 2007 την 1η Μάϊου στην «Galerie Progres» του Βελιγραδίου, στις 11 Μαΐου στη μουσική σκηνή «Μεθυσμενάκι» του πολυχώρου «Δίπυλον», στις 29 Ιουλίου, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, και στις 21 Νοεμβρίου στον ΙΑΝΟ σε μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
Το 2008 27 Φεβρουαρίου και στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη σε συνεργασία με τους «Φίλους του Μουσείου» και 4 Σεπτεμβρίου στο 2ο Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων.
Την ενότητα των τραγουδιών της «Οι γειτονιές του Φεγγαριού» παρουσίασε με την ίδια επιτυχία στην πανσέληνο της 6 Αυγούστου και της 4 Σεπτεμβρίου 2009 στην Μονεμβασία και τη Κηφισιά αντίστοιχα.
Έχει συμμετάσχει επίσης με τραγούδια της σε στίχους Ελλήνων ποιητών στους εορτασμούς της Παγκόσμιας ημέρα Ποίησης στον ΙΑΝΟ τόσο το 2008 όσο και το 2011.
Η έναρξη της δισκογραφική της δραστηριότητας έγινε τον Ιανουάριο του 2008 που εκδόθηκε το πρώτο CD σε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρία ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ με τίτλο «Μου χρωστάς μια αγάπη ουρανέ» σε ποίηση του Γιάννη Π. Ιωαννίδη.
Το 2009 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση των εκδηλώσεων της Νομαρχίας Λακωνίας για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου. Με τους συνεργάτες της οργάνωσε μία σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων. Ξεχωριστή είναι έκθεση με τίτλο «Εικαστική πλευρά του Γιάννη Ρίτσου» που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κάστρο της Μονεμβασιάς. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την υπεύθυνη διεθνών πολιτισμικών θεμάτων της Γαλλικής Πρεσβείας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη.
Ξεχωριστή επιτυχία σημείωσε επίσης η παρουσίαση, σε επίσημη πρώτη, του συμφωνικού ποιήματός της «Η δίψα στο Μυστρά» βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου.
Το έργο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την ορχήστρα φίλων της μουσικής ΚΑΜΕΡΑΤΑ και τη σύμπραξη 17 ακόμη μουσικών υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Ερμήνευσε ο Μανώλης Μητσιάς και απήγγειλε ο Γιάννης Φέρτης.
Συνεχίζοντας τη σχέση της με τους Λάκωνες ποιητές ένα χρόνο μετά παρουσιάζει επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παράλληλα με τη «Δίψα στο Μυστρά» που ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης και την ενότητα των τραγουδιών της με τίτλο
« Χορεύοντας με τον Ταΰγετο» τη βασισμένη σε ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου με ερμηνεύτρια την Ελένη Πέτα και απαγγελία του Γιάννη Φέρτη πάλι με την ορχήστρα φίλων της μουσικής ΚΑΜΕΡΑΤΑ και τη σύμπραξη 17 ακόμη μουσικών υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.
Την ίδια περίοδο του 2009, συνέθεσε τη μουσική για έξη (6) ενορχηστρωμένα θέματα της θεατρικής παράστασης «Παλίρροια του Σεπτέμβρη», που ανέβασε η Ελένη Ερήμου στην χειμερινή θεατρική περίοδο 2009-2010 στο θέατρο ΑΜΙΡΑΛ με την σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη.
«Οίνος άκρατος» έχει τίτλο η ενότητα των τραγουδιών της για το κρασί. Σχετικά με την ενότητα αυτή η Πηγή Λυκούδη αναφέρει ότι «…Εντρυφώντας στις παραδώσεις μας και την Ελληνική ποίηση δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσεις την τεράστια και διαχρονική σχέση του οίνου με τον πολιτισμό μας.
Με τη σκέψη ότι η μακρόχρονη οινική μας παράδοση έχει τοποθετήσει το κρασί σ’ ένα φιλικότερο περιβάλλον όπως αυτό της φιλοξενίας, της παρηγοριάς, της συζήτησης και του κεφιού, τόσο στις ταβέρνες όσο και στο ελληνικό οικογενειακό τραπέζι, δημιούργησα την ενότητα αυτή».
Αποτελείται από 11 μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών της περιόδου 1738 έως 1940, ένα τραγούδι από ποιήματα για το κρασί του Κύπριου ποιητή Κώστα Μόντη και 5 τραγούδια σε στίχους δύο σύγχρονων στιχουργών του Μιχάλη Μπουρμπούλη και Φιλίππου Γράψα.
4 και 5 Νοεμβρίου 2011 παρουσίασε στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης μία επιλογή από τη συνθετική της δουλειά με τίτλο «Μουσική στη ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας»
29 Νοεμβρίου του 2011, την παραμονή της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποιήθηκε συναυλία της υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος παρουσία της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Α΄ για να τιμηθούν οι επέτειοι των είκοσι χρόνων Πατριαρχικής Ποιμαντορίας του και των πενήντα χρόνων Εκκλησιαστικής Διακονίας που συμπληρώθηκαν το 2011.
20 Μαρτίου 2012 επαναλαμβάνεται η ενότητα «Μουσική στην ποίηση με τα μάτια ΜΙας γυναίκας» στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου IANOS με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.
Στις 5 Ιουλίου 2012 το Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ μετέδωσε τη ενότητα των τραγουδιών της σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για το έτος το αφιερωμένο στον ποιητή.
Στις 18 Νοεμβρίου 2012 σε εκδήλωση του Δήμου Πειραιά για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου παρουσίασε στην Ιωνιδείο Σχολή με την ενότητα τραγουδιών της σε στίχους του ποιητή «ΧΩΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ»
Στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην εκπομπή του «Εβδομάδες Ελλήνων Δημιουργών», παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση, από το στούντιο Ε τη συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας το Κρασί και τον Ερωτα» που περιλάμβανε στο μεγαλύτερο μέρος της, την εργασία της πάνω σε μελοποιήσεις ποιημάτων Ελλήνων ποιητών.
Στις αρχές Ιουνίου η εκπομπή μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη σε ένα δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα από τη ΝΕΤ.
Στις 29 Οκτωβρίου 2013 παρουσίασε το συμφωνικό έργο της «Χαρά σ’ εσέ χώρα λευκή», έργο βασισμένο στην ποιητική σύνθεση του Κωστή Παλαμά Ο Ύμνος της Αθηνάς, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Αίθουσα Αντιγόνη Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και η Μικτή Χορωδία στου Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη σύμπραξη μελών της νεανικής – παιδικής χορωδίας «Μανώλης Καλόμοιρης» υπό τη διεύθυνση του Προέδρου του Τμήματος καθηγητή Νίκου Μαλιάρα.
Ερμήνευσαν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σπύρος Κλείσσας. Απήγγειλε ο Γιάννης Φέρτης.
Την επιμέλεια της συναυλίας είχε η εικαστικός Διοχάντη.
Οι παρουσιάσεις του έργου για το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014 τέθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις 29 Μάρτιου του 2014 παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία στο Centre Communautaire Laïc Juif των Βρυξελλών, με τη στήριξη του Institut Sépharade Européen καθώς και του Foyer Sépharade σε ένα αφιέρωμα τιμής στα θύματα του ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων, των Ρωμανιωτών της Ηπείρου με τίτλο
«Ας τραγουδήσουμε και πάλι»
Το αφιέρωμα αυτό ήταν βασισμένο σε ποιήματα του Γιωσέφ Ελιγιά, ποιήματα του οποίου μελοποιήθηκαν για πρώτη φορά και στο ποίημα «Η Φούγκα του Θανάτου» του Γερμανόφωνου Ρουμανοεβραίου ποιητή Paul Celan (Πάουλ Τσέλαν).
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 παρουσιάστηκε στο Βυζαντινό και Θρησκευτικό Μουσείο Αθηνών στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του μουσείου, το συμφωνικό της έργο «Η δίψα στο Μυστρά» από τη συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Την περίοδο από 1η Φεβρουαρίου 2015 και κάθε Κυριακή, για οκτώ μόνο παραστάσεις παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία στη Galerie Δημιουργών το θεατρικό έργο «Τα πάθη της Αγάπης» με κείμενα και ποίηση του Θανάση Σάλτα, ένα έργο που δομείται από 11 θεατροποιημένα τραγούδια της.
Το έργο ανέβηκε στις 30 Αυγούστου 2015 με μεταφρασμένα στην Τουρκική γλώσσα κείμενα, στα Βουρλά της Σμύρνης στο ιστορικό θέατρο Bademler. Οι εξαιρετικά συγκινητικές και φιλόξενες εκδηλώσεις των κατοίκων και η αμέριστη συμμετοχή τους στην παράσταση επιβεβαίωσαν την επιτυχία της.
Στις 19 Μαρτίου 2015, στη Galerie Δημιουργών παρουσίασε το νέο της CD με τίτλο «Εν ονόματι του χρόνου» σε στίχους του Φίλιππου Γράψα.
Στην ποιότητα όλων των συντελεστών του CD, της συνθέτριας, του στιχουργού, των ερμηνευτών αναφέρθηκαν οι έμπειροι περί την ελληνική μουσικοί ομιλητές Γιάννης Κακουλίδης, Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Μονεμβασίτης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Σκίντσας. Την βραδιά αυτή τίμησε επίσης τους συντελεστές του δίσκου με την παρουσία του ο Μάνος Ελευθερίου.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχε ακόμη μία φορά στο φεστιβάλ του δήμου Κηφισιάς ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2016 με την ενότητα των τραγουδιών της «Έλληνες ποιητές ταξιδεύουν με μουσική της Πηγής Λυκούδη» Ερμήνευσαν οι Σπύρος Κλείσσας, Βικτωρία Ταγκούλη και Γεωργία Αγγέλου.
Στις 4 Δεκεμβρίου 2016 παρουσίασε το CD «Τα πάθη της Αγάπης» με τα δεκατρία τραγούδια που μελοποίησε για την ομώνυμη θεατρική παράσταση σε κείμενα και στίχους του συγγραφέα – ποιητή Θανάση Σάλτα.
Για αυτή τη δισκογραφική δουλειά μίλησαν ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Δημιουργός Αρχείου Ελληνικής Δισκογραφίας Πέτρος Δραγουμάνος και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, σκηνοθέτης Τάσος Λέρτας.
Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 σε εκδήλωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης αφιερωμένη στα γράμματα και την παιδεία παρουσίασε στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» την ενότητα «Έλληνες ποιητές ταξιδεύουν με μουσική της Πηγής Λυκούδη» ενότητα που περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα παλαιότερων και σύγχρονων ποιητών. Ερμήνευσαν οι Σπύρος Κλείσσας, Βικτωρία Ταγκούλη και Γεωργία Αγγέλου.
Στις 23 Οκτωβρίου 2017 παρουσίασε ένα νέο c.d με τον τίτλο «Ο ΠΟΝΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Στην δημιουργία του οδήγησε η εξαιρετική επιτυχία της συναυλίας της 29ης Μάρτιο του 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Centre Communautaire Laïc Juif των Βρυξελλών. Σε αυτό περιλαμβάνονται όπως και στην πρώτη συναυλία τα μελοποιημένα για πρώτη φορά ποιήματα του Γιωσέφ Ελιγιά και την «Φούγκα θανάτου» του Paul Celan σε μετάφραση Ιωάννας Αβραμίδου. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Νένα Βενετσάνου και απαγγέλει ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετείχαν η κα Ιωάννα Αβραμίδου, φιλόλογος-μεταφράστρια, η Δρ. Ελένη Κουρμαντζή, φιλόλογος-καθηγήτρια Πανεπιστημίου, και ο κος Γιώργος Μονεμβασίτης, κριτικός και ιστορικός μουσικής. Την συζήτηση συντόνισε η κα Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια.
Στις 9 Δεκεμβρίου 2017 η Πηγή Λυκούδη παρουσίασε για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία στο θέατρο του κολλεγίου Αθηνών, το τέταρτο από τα συμφωνικά της έργα το ορατόριο «ΠΡΟΣΕΥΧΗ».
Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, οργανώθηκε από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.
Το λιμπρέτο του έργου είναι βασισμένο στην ορθόδοξη υμνολογία των Θεομητορικών και το σύνολο των Δεσποτικών εορτών.
Τα επιλεγμένα κείμενα του, που προσδίδουν σε αυτό μία συγκροτημένη ολότητα στην εξέλιξή του, διατηρούν την Αλεξανδρινή Κοινή γλώσσα, από την οποία δημιουργήθηκε η λόγια μορφή τής εκκλησιαστικής γλώσσας της λατρείας τής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τής Υμνολογίας των μεγάλων Βυζαντινών ορθόδοξων υμνογράφων.
Το έργο ερμήνευσαν η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Alexandra Gravas ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας. Συμμετείχε ο βυζαντινός χορός «ΤΡΟΠΟΣ» υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη.
Συνέπραξε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Χρύσανθου Αλησάφη. Το έργο μεταδόθηκε από την Εθνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση την Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018.
12 Μάϊου 2018, «Ο ΠΟΝΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» συνεχίζει το επιτυχημένο ταξίδι του στη Galerie Δημιουργών με μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση – καταγγελία ενάντια στη βία, το ρατσισμό, τη βαρβαρότητα και την απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης με ποίηση και μουσική, με καλεσμένους την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, μέλη της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής, καθώς και μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και του της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.
19 Ιουλίου 2018 στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) με θέμα την Μελοποιημένη ποίηση παρουσίασε μία ενότητα τραγουδιών της από με τον γενικό τίτλο «Έλληνες ποιητές ταξιδεύουν με μουσική της Πηγής Λυκούδη» Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Ζάππειου Μεγάρου. Τα τραγούδια ερμήνευσαν η διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas ο πολυτάλαντος και καταξιωμένος βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας καθώς και οι γνωστοί ερμηνευτές της νέας γενιάς Γεωργία Αγγέλου και Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος.
Παρουσιάστηκε ακόμη στις 18 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Κηφισιάς ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2018 με τον κύκλο των τραγουδιών «Ο πόνος όλου του κόσμου» με ερμηνευτές τον Γρηγόρη Βαλτινό και τις αδελφές Βουγιουκλή.
11 Ιανουαρίου 2019 στον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ πραγματοποίησε μία ακόμη συναυλία» με τίτλο «ΚΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ». Στη συναυλία αυτή η διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas ερμήνευσε για πρώτη φορά το μελοποιημένο από την Πηγή Λυκούδη «Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση της Έρας Σαββαΐδου.
Τραγούδια ερμήνευσαν επίσης οι καταξιωμένοι ερμηνευτές της νέας γενιάς Γεωργία Αγγέλου και Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος.
Στις 28 Ιανουαρίου 2019 επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε μέρος του έργου της «Ο ΠΟΝΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» στις ψηφισμένες από την Βουλή των Ελλήνων εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Ίδρυμα μείζονος Ελληνισμού με ερμηνευτές την μεσόφωνο Alexadra Gravas και τον Γρηγόρη Βαλτινό.
26 Ιουνίου 2019 στον φιλόξενο χώρο του εκπαιδευτικού ομίλου Πόλκα Φροέλεν παρουσιάστηκε η ενότητα τραγουδιών της με τίτλο «Το Νάμα της μάνας Αρκαδίας» Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια μελοποιημένα σε ποίηση των Αρκάδων ποιητών Γεώργιου Στρατήγη, Κώστα Ουράνη, Κώστα Καρυωτάκη, Γιώργου Σαραντάρη, Ηλία Σιμόπουλου και Νίκου Γκάτσου τα οποία ακούστηκαν για πρώτη φορά.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν ο Σπύρος Κλείσσας και η Γεωργία Αγγέλου
16 Αυγούστου 2019. Αυγουστιάτικη πανσέληνος. Στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης στη βραδιά με τίτλο «Φύση, μνημεία και άνθρωποι στο φως του φεγγαριού», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου, φιλοξένησε στον καθιερωμένο πλέον από το υπουργείο Πολιτισμού εορτασμό της πανσελήνου του Αυγούστου την συνθέτρια με μία σειρά ξεχωριστά επιλεγμένων τραγουδιών της. Ερμήνευσαν η Γεωργία Αγγέλου και η Μαρίνα Βολουδάκη.
27 Σεπτεμβρίου 2019 το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας τίμησαν τους δύο Λάκωνες ποιητές Γιάννη Ρίτσο και Νικηφόρο Βρεττάκο. Την εκδήλωση πλαισίωσε η συνθέτρια παρουσιάζοντας μέρος του έργου της «Η δίψα στο Μυστρά» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και τα τραγούδια της από τα μελοποιημένα ΄ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου. Εκτός των επισήμων την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αδελφή του Νικηφόρου Βρεττάκου. Ερμήνευσαν ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας και η Γεωργία Αγγέλου.
Μία ακόμη παρουσίαση του έργου «Ο ΠΟΝΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 27 Ιανουαρίου 2020 στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα στα Ιωάννινα, γενέτειρα του Γιωσέφ Ελιγιά. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Μωυσή Ελισάφ, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Ερμήνευσαν ο Γρηγόρης Βαλτινός η Γεωργία Αγγέλου και η Μαρίνα Βολουδάκη.
Οι παρουσιάσεις της μουσικής αυτής ενότητας τέθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος του Υπουργείου Εξωτερικών η διάρκεια της οποίας προσδιορίζεται από την 1η Απριλίου 2021 έως 31η Μαρτίου 2022.
Τέλος Ιουνίου του 2020 εκδόθηκε ψηφιακά από την F.M. Digital Tunes Ltd σε συνεργασία με την FM records η πολυσυλλεκτική ενότητα «Ταξίδια εν Λευκώ» με ερμηνευτές τους Σπύρο Κλείσσα, Γεωργία Αγγέλου και Μαρίνα Βολουδάκη σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, Φίλιππου Γράψα, Νάνσυς Κανέλλη – Ξένιας Δικαίου και Γιώργου Μανιού.
Την 25η Μαρτίου 2021 η «Φωνή της Ελλάδας» και το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη το συμφωνικό έργο της «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», διάρκειας 40 περίπου λεπτών. Αυτό βασίζεται εξ΄ ολοκλήρου στην μελοποίηση του ομώνυμου κορυφαίου ποιήματος του Άγγελου Σικελιανού.
Η μουσική προσέγγιση έγινε με απόλυτο σεβασμό στις δύο αυτές προσωπικότητες που κοσμούν την διαδρομή της μεταβυζαντινής Ελληνικής ιστορίας.
Συνέπραξε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, απάγγειλε ο Γρηγόρης Βαλτινός και ερμήνευσε ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας. Την μουσική διεύθυνση είχε ο Γιώργος Αραβίδης.
Η συνθέτρια με το έργο αυτό έλαβε μέρος στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Στις 20 Απριλίου 2021 ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Με βάση αυτά το συμφωνικό έργο της ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού έλαβε το 1ο βραβείο.
Στις 27 Ιουλίου 2021 στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με την ορχήστρα των στιγμών υπό την διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και ερμηνευτές τον Γρηγόρη Βαλτινό, τον Σπύρο Κλείσσα και την Γεωργία Αγγέλου η συνθέτις παρουσίασε στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση τα συμφωνικά της έργα «Μακρυγιάννης» σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού και « ο Ματρόζος» σε ποίηση Γεωργίου Στρατήγη.
Στις 5 & 12 Δεκεμβρίου 2021 στον πολυχώρο Τέχνης Galerie δημιουργών παρουσίασε επίσης το πρωτότυπο έργο της «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» με αφορμή την επέτειο των 2.500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών.
Το έργο τέθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του INTERNATIONAL ACTION ART.
Μια πρωτότυπη δημιουργία δραματοποιημένης αφήγησης και μουσικής βασισμένο στην προσωπικότητα του Λεωνίδα και στην Μάχη των Θερμοπυλών.
Συνδυάζοντας την Ελληνική ποίηση από την αρχαιότητα έως σήμερα η Πηγή Λυκούδη μελοποιεί μέσω πρωτότυπης μουσικής προσέγγισης ποιήματα σπουδαίων ποιητών (Κείου Συμωνίδη ,Γ.Δροσίνη, Κ.Παλαμά, Λ.Βολκώφ, Μ.Σπυροπούλου κ.α) οι οποίοι περιγράφουν τις στιγμές της Μάχης των Θερμοπυλών καθώς και τα συναισθήματα που υπάρχουν γύρω από το μεγαλείο της ύψιστης αυτής θυσίας.
Ερμήνευσαν η Γεωργία Αγγέλου και ο Δημήτρης Μελίδης
Κείμενα- αφήγηση Σμαράγδα Αποστολάτου
Οι μουσικές της δραστηριότητες για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν:
Την έκδοση από την εταιρεία ecodiastasis και την κυκλοφορία από την Fm records του CD με τίτλο «Σμύρνης Θυμιάματα» σε ποίηση του Γιάννη Π. Ιωαννίδη με ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά, Μάνο Κουτσαγγελίδη, Μαρία Σουλτάτου, Γεωργία Αγγέλου με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Την επεξεργασία στο στούντιο της ενότητας των τραγουδιών της για το κρασί με τον τίτλο «Οίνος άκρατος» η οποία αποτελείται από 17 μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών της περιόδου 1738 έως 1940, και άλλων σύγχρονων ποιητών και στιχουργών.
Καθώς την επεξεργασία στο στούντιο και κυκλοφορία έξι τραγουδιών σε ποίηση Γ.Σεφέρη.
Πρόσφατα ξεκίνησε την συνεργασία της και με τον θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Α. Χριστοδούλου
Η Πηγή Λυκούδη είναι καλλιτεχνικά υπεύθυνη του Πολυχώρου Τέχνης Galerie Δημιουργών [www.galeriedimiourgon.gr (e-mail: hello@ galeriedimiourgon.gr)] στη Νέα Κηφισιά.
Η Συνθέτρια κατά τη διάρκεια της μουσικής της διαδρομής έχει συνεργαστεί με τους:
Μανώλη Μητσιά, Νένα Βενετσάνου, Alexandra Gravas, Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Μπάση, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Καράλη, Αλέξανδρο Χατζή, Πένυ Ξενάκη, Μαρία Σουλτάτου, Σπύρο Κλείσσα, Ελένη Πέτα, Αγνή, Μόρφω Τσαϊρέλη, Βικτωρία Ταγκούλη, Νίκο Καρακαλπάκη, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, Γεωργία Βεληβασάκη, Γεωργία Αγγέλου, Μαρίνα Βολουδάκη, Δημήτρη Μελίδη καθώς και τουςΓιάννη Φέρτη, Γρηγόρη Βαλτινό, Ελένη Ερήμου, Αλέκο Συσσοβίτη , την Ρούλα Πατεράκη και την Σμαράγδα Αποστολάτου.