Η Apple “στέλνει” την παραγωγή του iPhone 14 στην Ινδία

Η Apple “στέλνει” την παραγωγή του iPhone 14 στην Ινδία

Η Apple σχεδιάζει να αρχίσει να κατασκευάζει το iPhone 14 στην Ινδία περίπου δύο μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του προϊόντος από την Κίνα, μειώνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά όχι κλείνοντάς το εντελώς όπως κάποιοι περίμεναν.

Η εταιρεία συνεργάζεται με προμηθευτές για να ενισχύσει την παραγωγή στην Ινδία και να μειώσει την υστέρηση στην παραγωγή του νέου iPhone από τους τυπικούς έξι σε εννέα μήνες για προηγούμενες εκδόσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η Apple, η οποία εδώ και καιρό κατασκεύαζε τα περισσότερα iPhone της στην Κίνα, αναζητά εναλλακτικές λύσεις καθώς η κυβέρνηση του Xi Jinping συγκρούεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και επιβάλλει lockdown σε ολόκληρη τη χώρα που έχουν διαταράξει την οικονομική δραστηριότητα, αναφέρει το bloomberg.

Σύμφωνα με το Reuters η Apple έχει μετατοπίσει ορισμένους τομείς παραγωγής iPhone από την Κίνα σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς smartphone στον κόσμο, και σχεδιάζει επίσης να συναρμολογήσει εκεί tablet iPad.

Η Ινδία και άλλες χώρες όπως το Μεξικό και το Βιετνάμ γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τους κατασκευαστές που προμηθεύουν αμερικανικές μάρκες καθώς προσπαθούν να διαφοροποιήσουν την παραγωγή μακριά από την Κίνα.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ εξέταζαν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις αποστολές αμερικανικού εξοπλισμού κατασκευής τσιπ σε κατασκευαστές τσιπ μνήμης στην Κίνα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τις εξελίξεις στον τομέα ημιαγωγών της Κίνας και να προστατεύσουν τις αμερικανικές εταιρείες, αναφέρει το Reuters.

Με πληροφορίες από REUTERS, BLOOMBERG

Σχολιάστε εδώ