Ακραία σενάρια… τρόμου για αλλαγή πρωθυπουργού!

Ακραία σενάρια… τρόμου για αλλαγή πρωθυπουργού!

–Τι συζητείται σε πολιτικά γραφεία και ΜΜΕ

Σενάρια… τρόμου για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα το επόμενο διάστημα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Οι εμπνευστές τους τα συνδέουν άμεσα με νέες, δραματικές αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, που θα μεγεθύνουν τις ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη, ως πολιτικού προϊστάμενου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Πρόκειται για ακραία σενάρια, που ξεκινούν από την αλλαγή πρωθυπουργού μέχρι τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και αντανακλούν το κλίμα αβεβαιότητας και πολιτικής ασάφειας που αρχίζει να διαμορφώνεται στη χώρα.

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας νεότερα στοιχεία από το σκάνδαλο των υποκλοπών και ονόματα προσώπων που βρίσκονται ή βρέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Κάτι που θα επιτείνει τον σάλο που έχει προκληθεί και θα φέρει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση τον Κυρ. Μητσοτάκη. Στη φάση αυτή, όπως λέγεται, θα εκδηλωθεί μέσα από τη κυβέρνηση (και τη Νέα Δημοκρατία) μια κίνηση στελεχών που θα καλέσει τον Κυρ. Μητσοτάκη να αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού για το… καλό της παράταξης. Με το επιχείρημα ότι η περαιτέρω παραμονή του είναι σε βάρος τόσο της κυβέρνησης όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο ακραίο ακούγεται το συγκεκριμένο σενάριο, τόσο πιο ακραία μπορεί να αποδειχθεί η διαδικασία υλοποίησής της, καθώς είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τη διάσπαση της κυβερνητικής παράταξης. Το επόμενο ακραίο σενάριο προβλέπει τον σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης, που ως αποστολή της θα έχει να βγάλει τη χώρα από τον βάλτο των υποκλοπών και σε προγραμματισμένο χρόνο να διεξάγει εθνικές εκλογές, μέσα σε ένα νέο, διαφορετικό πολιτικό τοπίο.

Οι σχετικές φήμες εμπλέκουν άμεσα σε όλα αυτά τα σενάρια τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλο, ο οποίος φαίνεται να διεκδικεί έναν ευρύτερο ρόλο στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Πρόσωπα που συνομιλούν μαζί του σημειώνουν ότι η πρόσφατη τοποθέτησή του για την παγίδευση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη δεν είχε σκοπό να στηρίξει τον τελευταίο αλλά να πλήξει την αξιοπιστία και την πολιτική ακεραιότητα του Κυρ. Μητσοτάκη. Ούτως ώστε να ξεκινήσει να… ξηλώνεται το πουλόβερ!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, που αναμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον την ομιλία του Κ. Καραμανλή, τέλος του μήνα, στα Ανώγεια της Κρήτης. Περιμένουν να δουν αν ο πρώην πρωθυπουργός θα περιορισθεί στα της πολιτικής διαδρομής και της προσφοράς του αείμνηστου Γ. Κεφαλογιάννη στη χώρα ή θα αναφερθεί με ευθύ ή έμμεσο τρόπο στα τρέχοντα ζητήματα, μεταξύ άλλων και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ