Περικλής Ιακωβάκης στο “Π”: Για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού στίβου

Περικλής Ιακωβάκης στο “Π”: Για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού στίβου

Του
ΠΕΡΙΚΛΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ
Παγκόσμιου Πρωταθλητή,
Προέδρου της Επιτροπής Αθλητών Στίβου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας


Θέλω να πιστεύω ότι οι επιτυχίες των αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου θα συνεχιστούν. Και με την ευκαιρία να τονίσω πως για εμάς, που τους παρακολουθούμε από πιο κοντά, η διάκρισή τους δεν αποτελεί έκπληξη.

Ο Μίλτος (σ.σ.: Τεντόγλου), για παράδειγμα, έχει, καιρό τώρα, δείξει πόσο υψηλών προδιαγραφών αθλητής είναι. Με το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά του έφτασε ψηλά και, το κυριότερο, στοχεύει ψηλότερα. Δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του αθλήματος και προβλέπω πως το μέλλον του θα είναι ακόμη πιο λαμπρό.

Αλλά και όσον αφορά την Αντιγόνη (σ.σ.: Ντρισμπιώτη), η εξέλιξή της ήταν συνεχής και το μετάλλιο έμοιαζε θέμα χρόνου. Δεν το συζητάμε ότι πρόκειται για κορυφαία επιτυχία, που της αξίζει 100%, διότι εκτός από εξαιρετική αθλήτρια είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος. Το ίδιο θα πω για την Κατερίνα (σ.σ.: Στεφανίδη) και όλους γενικότερα τους αθλητές μας, είτε ανέβηκαν στο βάθρο είτε όχι.

Αν με ρωτάτε, πέραν των ονομάτων που ανέφερα και κάποιων ακόμη, αν θα επιθυμούσα περισσότερους Έλληνες να ασχολούνται με τον στίβο και να έχουν προοπτικές ανέλιξης, ασφαλώς θα σας απαντούσα «ναι». Όμως αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση που ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, τις οποίες θεωρώ ότι πρέπει να προσεγγίσουμε καλύτερα και πιο έξυπνα. Μια σπουδαία διοργάνωση σε επίπεδο παίδων ή εφήβων σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ήταν μια καλή αφορμή για να ωθήσουμε όλο και περισσότερα παιδιά στον κλασικό αθλητισμό, ανιχνεύοντας ατόφια ταλέντα, με αρκούντως σοβαρές πιθανότητες προόδου μετά από λίγα χρόνια.

Είμαι αισιόδοξος πως κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό και με το πέρας των χρόνων η Ελλάδα θα αυξήσει κατά πολύ τους πρωταθλητές της, προσφέροντας παράλληλα υγιείς προσωπικότητες στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Βούληση να υπάρχει, σωστή οργάνωση και φυσικά φλόγα και μεράκι. Διότι δυνατότητες και πρωτόλειο υλικό για να δουλευτεί υπάρχει άφθονο. Δεν μένει παρά να το εκμεταλλευθούμε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ