Να δούμε και το καλώδιο… Να δούμε και τους Σαουδάραβες!

Να δούμε και το καλώδιο… Να δούμε και τους Σαουδάραβες!

[Ανάλεκτα]

Να δούμε και το καλώδιο

Το έργο EMC αφορά ένα νέο, υπερσύγχρονο, υποβρύχιο και επίγειο καλωδιακό σύστημα μετάδοσης οπτικών δεδομένων, που θα συνδέει Ευρώπη και Ασία μέσω Ελλάδας, Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας.

Οι σχετικές υπογραφές για το εν λόγω σύστημα, που θα κοστίσει 850 εκατ. ευρώ, «έπεσαν» κατά την επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρί­γκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί, ωστόσο, δουλειά εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, ώστε το σημαντικό αυτό έργο να γίνει πράξη. Το βασικότερο χαρακτηριστικό του νέου καλωδίου είναι πως η διέλευσή του γίνεται για πρώτη φορά μέσω της Σαουδικής Αραβίας, ενώ μέχρι σήμερα όλα τα υπάρχοντα καλώδια διέρχονται από την Αίγυπτο, κυρίως μέσω του Σουέζ, με κατάληξη τη Μασσαλία.

Να δούμε και τους Σαουδάραβες

Το Public Investment Fund της Σαουδικής Αραβίας αντλεί πόρους από κεφάλαια της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, μέσω εργαλείων δανεισμού αλλά και από έσοδα που προέρχονται ως απόδοση των επενδύσεων που υλοποιεί.

Οι κύριοι επενδυτικοί τομείς που εξετάζει είναι αυτοί της αεροναυπηγικής και της άμυνας, της αυτοκίνησης, των μεταφορών και των logistics, της αγροδιατροφής, των κατασκευών, της διασκέδασης και ψυχαγωγίας, των οικονομικών υπηρεσιών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του real estate, της υγείας, της λιανικής αγοράς-καταναλωτικών αγαθών και της τεχνολογίας. Σ’ αυτούς τους τομείς θέλουν να επενδύσουν και στη χώρα μας, αρκεί να τους αφήσει η… γραφειοκρατία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ