ΑΕΚ: Διπλό με τρίποντο στη Λαμία – Τι είπαν Αλμέιδα, Αραούχο και Τζαβέλλας

ΑΕΚ: Διπλό με τρίποντο στη Λαμία – Τι είπαν Αλμέιδα, Αραούχο και Τζαβέλλας

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 3-0 της Λαμίας εκτός έδρας και έδειξε τα… δόντια της από την πρώτη αγωνιστική.

Δύο γκολ από τον αρχηγό Σέρχιο Αραούχο (35′, 65′) και ένα φοβερό γκολ από τον Ορμπελίν Πινέδα στο 73′ μετά από ασίστ του Ντομαγκόι Βίντα σημάδεψαν την θριαμβευτική πρεμιέρα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.
Πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι είχε ο Ντε Βινσέντι της Λαμίας λίγο πριν το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, ενώ σουτ στο δοκάρι είχε και ο Τσούκαλος στο 84′.
Να σημειωθεί πως ναι ο Αργεντινός αρχηγός της Ένωσης τελειώνει της φάσεις με ξεχωριστό τρόπο. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να σταθούμε στην λειτουργία όλης της ομάδας. Και τα δύο γκολ προήλθαν από συντονισμένες ενέργειες που ζητά ο Αλμέιδα μέσα από την πίεση στον αντίπαλο ώστε να δημιουργήθουν λάθη.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε μουδιασμένα και με αρκετά προβλήματα όπως εύκολα λάθη, και άστοχα μαρκαρίσματα όπως αυτό του Σιμάνσκι που υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Ντε Βινσέντι, δυστυχώς για την ομάδα της Λαμίας, σημάδεψε το δοκάρι.
Δοκάρι όπου και αφύπνισε την ΑΕΚ. Η Ένωση ανέβασε ταχύτητα και με τον Αραούχο να οργιάζει καθάρισε εύκολα το ματς με κερασάκι στην νίκη το εξαιρετικό γκολ του Πινέδα.

ΓΚΟΛ: 35′, 65′ Αραούχο, 73′ Πινέδα

Κίτρινες: 49′ Τζανετόπουλος – 62′ Σιμάνσκι
Δοκάρι: 33′ Ντε Βινσέντι, 84′ Τσούκαλος

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (57′ Μανούσος), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Γκοράνοβ, Σιμόν, Σλίβκα, Νούνιες, Μπάμπης (84′ Σαραμαντάς), Ντε Βινσέντι (Τσούκαλος 74′), Τσιλούλης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα (83′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (76′ Γκαρσία), Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Τσούμπερ (89′ Μοχαμάντι), Μάνταλος, Αραούχο (84′ Μήτογλου).

Οι τρεις άνδρες μίλησαν στην κάμερα της Cosmote TV μετά το παιχνίδι:

Ματίας Αλμέιδα: «Είμαι χαρούμενος γιατί ο κόσμος το διασκεδάζει. Πήραμε τρεις βαθμούς και η ομάδα έκανε ωραία προσπάθεια έπαιξε σωστά, εκτός από κάποιες φάσεις στο πρώτο μέρος, είμαι χαρούμενος γενικά με την εικόνα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα παιδιά προσπαθούν. Είναι καλό που ξεκινήσαμε με νίκη, θα μας βοηθήσει αρκετά και χαίρομαι που βλέπω τα παιδιά να έχουν καταλάβει πως θέλουμε να παίξουμε».

Σέρχιο Αραούχο: «Ξεκινήσαμε καλά αν και στην αρχή ήταν δύσκολο, μετά το πέναλτι αλλάξαμε στάση και ανεβήκαμε. Η ζέστη ήταν δύσκολη και για τους δύο, πήραμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος με τους συμπαίκτες μου και τους βοηθάω να κερδίζουν. Θέλω να συνεχίσω έτσι και να βοηθάω να κερδίζουμε. Σήμερα έτυχε να είμαι αρχηγός για εμάς όλους στην ομάδα ο αρχηγός μας είναι ο Μάνταλος και είναι ένας παίκτης που θαυμάζουμε όλοι. Πρέπει να μη μας νοιάζει τι σύστημα θα παίξουμε, αλλά να κάνουμε αυτό που θέλει ο προπονητής. Χρειάζεται χρόνος για να έχουμε καλύτερη απόδοση, αλλά πιστεύω όλα θα πάνε καλά».

Γιώργος Τζαβέλλας: «Είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε με ένα καλό αποτέλεσμα. Κάναμε καλή προσπάθεια, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο νέο σύστημα που παίζουμε. Σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις νομίζω ήμασταν πολύ καλοί, έχουμε βέβαια να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Ήταν δύσκολο και το γήπεδο και οι καιρικές συνθήκες γι αυτό και είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε με νίκη. Ο τρόπος παιχνιδιού μας φέτος είναι διαφορετικός, είναι πιο επιθετικός, έχουμε τους παίκτες και την ποιότητα για να παίξουμε έτσι. Έχουμε χρόνο για να διορθώσουμε τα πράγματα που θέλουμε και επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε αυτά τα πρώτα παιχνίδια στη σεζόν».

Με πληροφορίες και από ertnews.gr

Φωτό: aekfc.gr

Σχολιάστε εδώ