Τουρκολιβυκό Μνημόνιο… – Πάλι χαμένοι;

Τουρκολιβυκό Μνημόνιο… – Πάλι χαμένοι;

Με επιτετραμμένη τη σύμβουλο Τύπου της πρεσβείας Ντίνα Πανέτη έχει μείνει η πρεσβεία μας στην Τρίπολη της Λιβύης (ευτυχώς που είναι αραβόφωνος και με μακρά προϋπηρεσία στον αραβικό κόσμο ο σύζυγός της Γιώργος Κουτσούμης), καθώς ο μέχρι τώρα επιτετραμμένος Ιωάννης Σταματέκος αναχώρησε για το νέο του πόστο στο Λος Άντζελες και ο πρέσβης Νίκος Κοτροκόης, που τοποθετήθηκε από το Ανώτατο Υπηρεσιακό στη θέση του πρεσβευτή στη Λιβύη, δεν έχει αναλάβει ακόμη τα καθήκοντά του.

Θα το επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά: Με τέτοιες προχειρότητες και με απουσία προσωπικού στην πρεσβεία, δεν μπορεί η χώρα να ασκήσει την επιρροή της στην κρίσιμη αυτή χώρα της Βόρειας Αφρικής, ούτε φυσικά να αντιμετωπίσει την εμπέδωση της επιρροής της Τουρκίας.

Η πρόσφατη επίσκεψη του πρόεδρου της Βουλής της Λιβύης Ακίλα Σάλεχ στην Άγκυρα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν διαρροές σε λιβυκά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το αντάλλαγμα που ζήτησε ο κ. Ερντογάν από τον Ακίλα Σάλεχ ήταν να αλλάξει στάση και να προωθήσει την αποδοχή και από τη Βουλή του τουρκολιβυκού μνημονίου…

Να θυμίσουμε ότι ένα από τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την τυπική ισχύ του μνημονίου είναι ότι δεν επικυρώθηκε ποτέ από τη Λιβυκή Βουλή.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Λιβύη και τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…


Σχολιάστε εδώ