Κουπιά από ατσάλι! – Η Ελλάδα πρώτη δύναμη παγκοσμίως στην κωπηλασία

Κουπιά από ατσάλι! – Η Ελλάδα πρώτη δύναμη παγκοσμίως στην κωπηλασία

Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη δύναμη παγκοσμίως στην κωπηλασία, στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Να σημειωθεί πως και τα τρία χρυσά πληρώματά μας είχαν θριαμβεύσει πριν από δυο μήνες, στο ίδιο κωπηλατοδρόμιο, στο Ευρωπαϊκό Εφήβων – Νεανίδων και επιβεβαίωσαν και σε παγκόσμιο επίπεδο την ανωτερότητά τους έναντι των αντιπάλων τους.

Πιο αναλυτικά, οι Σοφία Δαλίδου και Στυλιανή Νάτσιουλα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του διπλού σκιφ με χρόνο 6:57.40, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αφήνοντας δεύτερη την ιταλική βάρκα (7:02.60) και τρίτη τη γερμανική (7:03.15). Εξαιρετικές και οι Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη, που έφεραν το πρώτο χρυσό χρονικά, τερματίζοντας πρώτες στον τελικό της δικώπου νεανίδων με χρόνο 7:16.95, αφήνοντας επίσης δεύτερη την ιταλική βάρκα με 7:17.45 και τρίτη τη γερμανική με χρόνο 7:26.40.

Χρυσή και με μεγάλη διαφορά, που έφτασε σχεδόν τα έξι δευτερόλεπτα, αναδείχθηκε η Κατερίνα Γκόγκου, η οποία θριάμβευσε στον τελικό του σκιφ Νεανίδων με χρόνο 7:35.64, αφήνοντας πίσω την Ιταλίδα Σπιρίτο (7:41.09) και τρίτη την Ελβετίδα Κιούεν (7:41.91). Μεγάλη κούρσα και χάλκινο μετάλλιο για το τετραπλό σκιφ των Εφήβων.

Οι Παναγιώτης Αδάμ, Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος και Δημητρης Παπάζογλου τερμάτισαν σε 5:53.18, πίσω από την Τσεχία, που πήρε το χρυσό με 5:50.83, και την Ιταλία, που πήρε το αργυρό με 5:51.19.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ