Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την πόρτα στους «Μακεδόνες»

Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την πόρτα στους «Μακεδόνες»

Μπράβο μας…

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και συνδημιουργός της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαμαρτύρεται για τη χρήση του όρου «Βορειομακεδόνας», καθώς, βεβαίως, η προσπάθεια των Σκοπιανών ήταν να υπάρξει το νέο όνομα τυπικά στα χαρτιά, αλλά να επιβιώσει πλήρως και διεθνώς ο όρος «Μακεδόνας», κάτι που πέτυχαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι, ο κ. Ντιμιτρόφ, σε δηλώσεις του, υποστηρίζει ότι η χρήση του όρου «Βορειομακεδόνες» είναι προσβολή για τους «Μακεδόνες» και υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επισημαίνει, δε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε το δικαίωμα της «αυτοδιάθεσης των ‘‘Μακεδόνων’’ που μιλούν τη ‘‘μακεδονική’’ γλώσσα» και ότι δεν μπορεί να υπάρξει «Βόρεια Μακεδονία εάν δεν γίνει αποδεκτό ότι σε αυτή ζουν ‘‘Μακεδόνες’’». Αφιερωμένο εξαιρετικά σε εκείνους που θέλουν να ξεχάσουμε πως η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρέτησε τους διαχρονικούς στόχους του «μακεδονισμού»…

Και μιας και μιλάμε για «μακεδονισμό», πρέπει να καταγραφεί το γεγονός ότι ύστερα από 18 χρόνια επίσημη αντιπροσωπεία από τα Σκόπια, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, πήγε στο Μοναστήρι Πρόχορ Πτσίνσκι στη Σερβία, όπου σηματοδοτήθηκε η γέννηση του σύγχρονου σλαβομακεδονικού κράτους στις 2 Αυγούστου 1944, στην πρώτη συνεδρίαση της Αντιφασιστικής Συνέλευσης της Λαϊκής Απελευθέρωσης της «Μακεδονίας» (ΑΣΝΟΜ).

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ