Γιατί έγινε στόχος ο Ανδρουλάκης;

Γιατί έγινε στόχος ο Ανδρουλάκης;

Τι κρύβεται πίσω από την υποκλοπή του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ

Αναπάντητα παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα που συνδέονται με την παγίδευση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Γεγονός πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά της χώρας, εξ ου και έχει προκαλέσει σάλο και εκτός Ελλάδας. Επισήμως η κυβέρνηση, διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι επρόκειτο για νόμιμη ενέργεια με βάση τον ισχύοντα νόμο και με την άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα. Απέφυγε ωστόσο –μέχρι τώρα τουλάχιστον– να διευκρινίσει ποιος έδωσε την εντολή να παγιδεύσουν το τηλέφωνο του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αν ήταν από την κυβέρνηση ή από κάποιον ιδιώτη και για ποιους συ­γκεκριμένους λόγους έγινε.

Αν ήταν κάποιος πολιτικός φορέας, τι ακριβώς επιδίωκε με την υποκλοπή των τηλεφωνικών επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη; Ήθελε να γνωρίζει τις κινήσεις και τις επαφές του εν όψει εκλογών για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ; Ή, ενδεχομένως, για να του ασκήσει πιέσεις στο μέλλον προς συγκεκριμένη κατεύθυνση;

Κρίσιμο και αναπάντητο το ερώτημα αν η υποκλοπή είχε να κάνει με τις μετεκλογικές εξελίξεις και την πρόθεση ορισμένων να πείσουν τον κ. Ανδρουλάκη να συνεργασθεί με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Αν πάλι πίσω από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων βρίσκεται ιδιώτης, η υπόθεση προσλαμβάνει εντελώς άλλες διαστάσεις. Χωρίς ωστόσο να απομειώνονται οι ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Και τίθεται το ερώτημα:

Με ποιο δικαίωμα, και ιδιαίτερα με ποιες διαδικασίες, ένας ιδιώτης επιτυγχάνει να παρακολουθεί η ΕΥΠ το τηλέφωνο ενός πολιτικού προσώπου, ενός εν ενεργεία ευρωβουλευτή; Ποιος ο λόγος; Ποιες οι σκοπιμότητες; Η παραπομπή του θέματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και αργότερα στην Εξεταστική Επιτροπή, εκτιμάται ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ