Πειραιάς: Αναταραχή για τις θέσεις πάρκινγκ

Πειραιάς: Αναταραχή για τις θέσεις πάρκινγκ

Σε κλίμα καχυποψίας και μικροεντάσεων πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, στον χώρο της ιστορικής ιδιωτικής σχολής «Saint Paul», η διαβούλευση που είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μεταξύ εκπροσώπων όλων των συνδυασμών και των περιοίκων για το θέμα που έχει προκύψει με τα πάρκινγκ που διεκδικεί η σχολή για τα λεωφορεία της.

Οι περίοικοι έχουν ξεσηκωθεί, τονίζοντας ότι αν τα πούλμαν του σχολείου παρκάρουν στις λιγοστές θέσεις που υπάρχουν, τα δικά τους αυτοκίνητα θα τα παρκάρουν… στο λιμάνι! Λένε ακόμα ότι το σχολείο, εκ του νόμου, έχει μεγάλη αυλή, την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί για τα λεωφορεία του και δεν έχει λόγο να δυσκολεύει τη ζωή των κατοίκων με τέτοιου είδους επεκτατικές βλέψεις.

Στη διαβούλευση, εκτός των εκπροσώπων της σχολής, που ήταν και οι οικοδεσπότες, μετείχαν ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Βίτσας, η εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Βάνα Μελά, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γρηγόρης Μόφορης, ο πρόεδρος της Α’ Κοινότητας Νικήτας Γκόλφης και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Μοσχοβάκος και Δαρζέντας. Τους κατοίκους εκπροσώπησε ο κ. Χαραλαμπάκης, ο οποίος είναι και απόφοιτος της σχολής.

Παραβρέθηκαν επίσης και αρκετοί κάτοικοι, που αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν σεβάστηκαν την απόφαση της Α’ Κοινότητας, που είχε ταχθεί υπέρ των θέσεων των περιοίκων για το συγκεκριμένο θέμα, και αποδέχθηκαν τις απαιτήσεις του σχολείου. Κάποιοι μάλιστα τόνιζαν με σημασία ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο θα έπρεπε να πουν σε ποιο τα στέλνουν. Και αν είναι το συγκεκριμένο, τουλάχιστον από ευθιξία, να απέχουν από τη σχετική ψηφοφορία.

Κατά τη συζήτηση που έγινε ο δήμαρχος πρότεινε ως συμβιβαστική λύση να νοικιάσει ο Δήμος θέσεις σε παραπλήσιο ιδιωτικό πάρκινγκ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Σε αυτό συμφώνησαν οι περισσότεροι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και ο δήμαρχος είπε ότι θα γίνει διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να ψηφιστεί το θέμα.

Οι κάτοικοι πάντως εκφράζουν τις αμφιβολίες τους και σημειώνουν τα εξής:

1. Αν ψηφιστεί τώρα το θέμα διά περιφοράς, από την επόμενη μέρα το σχολείο θα κλείσει τα πάρκινγκ και θα κάνει τη δουλειά του. Τα αυτοκίνητα των κατοίκων εκείνη τη μέρα πού θα πάνε; Γιατί δεν γίνεται πρώτα η συμφωνία με τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και να ληφθεί μετά η απόφαση, ώστε να μην έχουν άμεσο πρόβλημα;

2. Αφού υπάρχει μια συμβιβαστική λύση, ως πρόταση, δεν θα πρέπει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο; Αρκεί η συζήτηση που έγινε στον χώρο του σχολείου;

3. Αφού έγινε η διαβούλευση στον χώρο του σχολείου, γιατί δεν έγινε αυτοψία για να διαπιστωθεί αν οι αύλειοι χώροι του μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πάρκινγκ για τα λεωφορεία του;

Κάτοικοι της περιοχής, φεύγοντας, έλεγαν ότι η… πρεμούρα της σχολής για τα πάρκινγκ ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι επίκειται η ανάπλαση της Χαρίλαου Τρικούπη, του κεντρικού, δηλαδή, δρόμου που περνά από μπροστά της, και θέλει να διασφαλίσει θέσεις πάρκινγκ επειδή στις αναπλάσεις συνήθως καταργούνται θέσεις στάθμευσης των οχημάτων. Ουσιαστικά κάνει κινήσεις με το… βλέμμα στο μέλλον.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ψήφος εμπιστοσύνης στο «Τζάνειο»

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: H επικείμενη υποθαλάσσια ζεύξη φέρνουν… επενδύσεις – Αδειοδότηση για Mini mall


Σχολιάστε εδώ