Οι υποκλοπές καίνε τα χαρτιά του Μητσοτάκη

Οι υποκλοπές καίνε τα χαρτιά του Μητσοτάκη

Διεύρυνση τέλος!

–Του γυρίζουν την πλάτη τα στελέχη της Κεντροαριστεράς

Τις παράπλευρες απώλειες για την κυβέρνηση αλλά και τον πρωθυπουρ­γό, από το μείζον ζήτημα των υποκλοπών, επιχειρούν να προσμετρήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε πλή­ρη εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι νεότερο (και πιο επαχθές) θα προκύψει τις επόμενες η­μέρες (εβδομάδες), στο ε­πιτελείο του πρωθυπουργού είναι διάχυτη και η α­μηχανία και η κλιμακούμενη ανησυχία.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι η αποκάλυψη της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το εγχείρημα του Κυρ. Μητσοτάκη για τη διεύρυνση της παράταξης προς την Κεντροαριστερά. Εκτιμήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμερίζονται και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στη σκιά του σκανδάλου, οι πιθανότητες πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς να συμπορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία περιορίζονται στο ελάχιστο, αν δεν μηδενίζονται εντελώς. Ακόμη και αυτά που είχαν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το Μαξίμου και το σκέφτονταν σοβαρά και εν όψει εκλογών. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι υποκλοπές διεγείρουν τα αντανακλαστικά του κόσμου που κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, διότι τις συνδέουν με άλλες εποχές και σκοτεινές περιόδους. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην πλευρά αυτή του (πολιτικού) λόφου η δημόσια, αιχμηρή τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος μέχρι πρότινος υπήρξε επιεικής στην κριτική του προς την κυβέρνηση.

Ανάλογα ενοχλημένα με την όλη υπόθεση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλα άλλοτε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Φλωρίδης, ο Γ. Μανιάτης κ.ά. Θεωρείται ως εκ τούτου απίθανο να ευοδωθούν τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου για την τοποθέτηση του τελευταίου σε θέση υπουργού με αρμοδιότητα την ενέργεια.

Οι τελευταίες εξελίξεις, εκτός του ότι ακυρώνουν στον μέγιστο βαθμό το εγχείρημα της διεύρυνσης, ανατρέπουν πλήρως και τους σχεδιασμούς του στον δρόμο προς τις εκλογές.

«Οι εκλογές θα κερδηθούν στο Κέντρο», επαναλάμβανε μονότονα όλο το προηγούμενο διάστημα.
Με το σκεπτικό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα δεξιά της και ότι η κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων, αυτή που παραδοσιακά κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών, βρίσκεται στα… αριστερά της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο χώρος του Κέντρου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου με τις υποκλοπές θα απομακρύνει τη συγκεκριμένη μερίδα ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία.

Έτσι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό, στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης έχει ανοίξει η συζήτηση ότι πλέον ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να στρέψει το βλέμμα του προς τα δεξιά. Και να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση των δυνάμεων που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς αλλά και της Δεξιάς.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αθροιστικά οι δυνάμεις που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υπολογίζονται σε ένα ποσοστό της τάξης του 10% – 12%.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από στελέχη που κινούνται στον σκληρό πυρήνα των δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τα ανοίγματα του πρωθυπουργού προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, που συνοδεύθηκαν με την περιθωριοποίηση στελεχών με μακρά διαδρομή και προσφορά στην παράταξη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ