LIVE: ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (ΕΡΤSports)

LIVE: ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (ΕΡΤSports)

Η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο τουρνουά «Ακρόπολις» από τις 17 έως και τις 19 Αυγούστου 2022 και η ΕΡΤ θα μεταδώσει τις αναμετρήσεις της Εθνικής μας Ομάδας με την Πολωνία, τη Γεωργία και την Τουρκία, καθώς βέβαια και τους υπόλοιπους αγώνες. (Δείτε σε Livestreaming).

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Παρακολουθήστε Livestreaming από την ΕΡΤ Sports


Πρεμιέρα κάνει σήμερα το διαχρονικό τουρνουά “Ακρόπολις” που λαμβάνει χώρα στο ΟΑΚΑ. Το τριήμερο 17-19/8 η ΕΡΤ3 θα καλύψει τα 6 φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν Ελλάδα, Τουρκία, Γεωργία και Πολωνία. Το προφίλ των ομάδων που συμμετέχουν φέτος, αλλά και μία αναδρομή σε μία… αρχαία διοργάνωση που έχει γίνει πλέον συνήθεια τα καλοκαίρια. 



Το Τουρνουά Ακρόπολις είναι διεθνής φιλική διοργάνωση του μπάσκετ η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, από το 1986, με εξαίρεση τις χρονιές 1991, 2012, 2014 και 2016. Η διοργάνωση έχει διεξαχθεί μόνο στην πόλη της Αθήνας, δεκαοχτώ φορές στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο, εννέα φορές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τρεις φορές στο Κλειστό Γυμναστήριο Γλυφάδας.

Από τα 30 Τουρνουά που έχουν διεξαχθεί, η Ελλάδα έχει κατακτήσει δεκαεπτά, η Γιουγκοσλαβία τέσσερα, η Ιταλία τρία, η Σερβία δύο και η Αργεντινή, οι “Επίλεκτοι Σερβίας”, η Λιθουανία και η Γεωργία, ένα. Το Τουρνουά Ακρόπολις διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και είναι ένα από τα πιο γνωστά τουρνουά διεθνών φιλικών αγώνων, που γίνονται χωρίς την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Πρώτη φορά, το τουρνουά Ακρόπολις διοργανώθηκε το 1986 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  και από τότε αποτελεί το πιο σημαντικό και τελευταίο τεστ της Εθνικής Ανδρών. Το φετινό, που είναι το 31ο τουρνουά περιλαμβάνει καλές ομάδες, την Τουρκία, την Γεωργία και την Πολωνία.

[ertsports.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στάικος Βεργέτης στο “Π”: Καριέρες που χτίζονται στα ξένα


Σχολιάστε εδώ