Αλλάζει όψη η λεωφόρος Σχιστού

Αλλάζει όψη η λεωφόρος Σχιστού

Ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες τα έργα που άρχισαν από το ξημέρωμα της πρώτης μέρας του Αυγούστου για την ανακαίνιση, ανάπλαση και αναβάθμιση της λεωφόρου Σχιστού, ενός εκ των πλέον πολυσύχναστων και επιβαρυμένων δρόμων του λεκανοπέδιου, που δέχεται καθημερινά μεγάλο φόρτο οχημάτων, γιατί συνδέει τον εμπορευματικό σταθμό του Νέου Ικονίου με το Θριάσιο.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, τα έργα θα περιλαμβάνουν ανακατασκευή του οδοστρώματος, βελτίωση του φωτισμού με λάμπες σύγχρονης τεχνολογίας, αναμόρφωση των στηθαίων, για τη βελτίωση του βαθμού ασφάλειας που παρέχουν, συντήρηση και αποκατάσταση των νησιδίων με παρεμβάσεις στο πράσινο κ.λπ. Το έργο εντάσσεται στη γενικότερη ανακατασκευή των δρόμων της Αττικής, την ευθύνη των οποίων έχει η Περιφέρεια και φυσικά το κόστος βαρύνει εξ ολοκλήρου την Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής.

Η κ. Αντωνάκου εισηγήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την απόρριψη των περιβαλλοντικών όρων για το master plan του ΟΛΠ, επειδή τα έργα που περιλαμβάνονται είναι σε αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες των παραλιμένιων δήμων.

Επίσης, οι προτάσεις που είχε υποβάλει η Περιφέρεια, έπειτα από διαβούλευση με τους Δήμους του Πειραιά, αγνοήθηκαν, με πρώτα και κύρια την άμεση δρομολόγηση της υπογειοποίησης των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά και την ολοκλήρωση του κόμβου στον Σκαραμαγκά, που θα έδιναν βαθιά κυκλοφοριακή ανάσα σε όλη την περιοχή.

Η Περιφέρεια έχει δώσει μέχρι στιγμής γύρω στα 8 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των δρόμων που έχει υπό την ευθύνη της στους Δήμους του Πειραιά και αυτό οφείλεται στην επιβάρυνση που δέχονται από τη λειτουργία του λιμανιού. «Αν γίνονταν τα έργα αυτά, θα ανακουφίζονταν οι δρόμοι και δεν θα απαιτούνταν κάθε τόσο υπέρογκα έξοδα για έργα συντήρησης», κατέληξε η κ. Αντωνάκου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ψήφος εμπιστοσύνης στο «Τζάνειο»

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: H επικείμενη υποθαλάσσια ζεύξη φέρνουν… επενδύσεις – Αδειοδότηση για Mini mall


Σχολιάστε εδώ