Ψηφοθηρία Μητσοτάκη

Ψηφοθηρία Μητσοτάκη

Σταθερή πτώση της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

–Μπαράζ περιοδειών ανά την επικράτεια, με εξαγγελίες, εγκαίνια και υποσχέσεις για… καλύτερες μέρες!

Σε ένα αγωνιώδες κυνήγι ψήφων, εν όψει εκλογών, έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να περιφρουρήσει την πολιτική κυριαρχία του και να διαμορφώσει τις συνθήκες για την παραμονή του στην εξουσία.

Έχει ξεκινήσει έναν κύκλο επισκέψεων (περιοδειών) στην περιφέρεια, που συνδυάζονται με εξαγγελίες τοπικού χαρακτήρα, εγκαίνια έργων, αλλά και δεσμεύσεις σε γενικότερο επίπεδο. Μοτίβο που θα επαναλαμβάνεται σταθερά τους επόμενους μήνες και μέχρι την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Προ δεκαπενθημέρου, ο κ. Μητσοτάκης ταξίδεψε σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, όπου, εκτός από τις ανακοινώσεις για τους οδικούς άξονες, δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση των έργων εντός του 2023 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Την περασμένη Τρίτη πήγε στην Κεφαλονιά, όπου προανήγγειλε την ανακατασκευή του οδικού άξονα Αργοστολίου – Πόρου, προσλήψεις για το νοσοκομείο του νησιού κ.ά. Το πρόγραμμα για μετά τις θερινές διακοπές προβλέπει επίσκεψη σε ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και μία ακόμη κάθοδο στην Κρήτη, αυτήν τη φορά στο Ρέθυμνο.

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι ο πρωθυπουργός κινείται υπό το άγχος των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν μια σταθερή κάμψη της απήχησης της κυβέρνησης (Νέ­ας Δημοκρατίας) αλλά και της δικής του δημοφιλίας. Γεγονός που τον απομακρύνει ολοένα και περισσότερο από τον βασικό του στόχο, την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας στις ερχόμενες εκλογές.

Ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών ως προς την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της κυβέρνησης είναι σε σταθερή πορεία υποχώρησης, η εμπιστοσύνη έχει δώσει τη θέση της στην απογοήτευση. Με την… «πορεία προς τον λαό» ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις και να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Έχοντας κατά νου ότι έρχεται ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένας ακόμη πιο δύσκολος χειμώνας. Όπου πρωτίστως η ακρίβεια θα κάνει ακόμη πιο επαχθή την καθημερινότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ο πρωθυπουργός θέλει να προλάβει τα χειρότερα, να βγει από τη στενωπό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες στην αρχή της άνοιξης.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίξει τους πολίτες», επαναλαμβάνει σταθερά σε κάθε ευκαιρία, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον του.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δώσει σαφείς εντολές προς το οικονομικό επιτελείο να επεξεργασθεί όλα τα δεδομένα και να αναζητήσει κάθε δυνατότητα που θα παρέχει ανά πάσα στιγμή η οικονομία για την εξαγγελία νέων μέτρων, προς ανακούφιση των πολιτών. Μια σειρά φιλολαϊκών μέτρων πρόκειται να ανακοινώσει ο ίδιος στη διάρκεια της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Θα αφορούν νέα πακέτα στήριξης έναντι της ακρίβειας και των αυξήσεων στην ενέργεια αλλά και μειώσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα, έχει δώσει οδηγίες σε όλους τους υπουργούς να προχωρήσουν όλα τα μικρά ή μεσαία έργα τοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει και καθ’ οδόν προς τις εκλογές θα κλιμακώσει τις περιοδείες του στην επικράτεια. Με σαφή και συγκεκριμένο σχεδιασμό:

Αφενός θα κάνει έναν αναλυτικό απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα, με τις αναγκαίες –όπου κρίνει απαραίτητο– συγκρίσεις με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αφετέρου θα εξαγγείλει (προαναγγείλει) όσα πρόκειται να γίνουν στο διάστημα που απομένει μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ