Μέτωπο κατά της κυβέρνησης στήνει ο Αλέξης Τσίπρας

Μέτωπο κατά της κυβέρνησης στήνει ο Αλέξης Τσίπρας

–Με αφορμή το θέμα των υποκλοπών

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αναμένεται να βάλει ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά τις θερινές διακοπές, καθώς αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Μια τέτοια κίνηση είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία σταθερά όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία της υπόθεσης και να αμβλύνει έτσι τις δυσμενείς εντυπώσεις.

Πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι, με αφορμή την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη, αφενός να στριμώξει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη και αφετέρου να συγκροτήσει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην της Ελληνικής Λύσης).

Στην τακτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου υπάρχει μια σαφής κλιμάκωση. Αρχικά μιλούσαν γενικώς για μείζον πολιτικό ζήτημα και ζητούσαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Στην πορεία εστίασαν την κριτική τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης και έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι πίσω από την απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η κυβέρνηση, ενδεχομένως και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης!

Προφανώς, στο επιτελείο του κ. Τσίπρα έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να φθείρει την αξιοπιστία της κυβέρνησης και έτσι αποφάσισαν να το… φουσκώσουν όσο γίνεται περισσότερο.
Στην προσπάθειά του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συμπαρασύρει και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ενισχύσει το αντικυβερνητικό μέτωπο και να απομονώσει πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Από την άλλη θέλει να περάσει προς την κοινωνία το μήνυμα ότι είναι εκείνος που ηγείται της αντιπολίτευσης και με τις αποφάσεις του δρομολογεί τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Το ερώτημα είναι αν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 θα θελήσουν να παίξουν τον ρόλο του ακόλουθου του ΣΥΡΙΖΑ. Και δη στη φάση αυτή, που έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο. Πάντως θεωρείται απίθανο να μην υπερψηφίσουν την ενδεχόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ