Βασίλης Καραπιάλης στο “Π”: Όλοι την ευθύνη, ο προπονητής το μάρμαρο

Βασίλης Καραπιάλης στο “Π”: Όλοι την ευθύνη, ο προπονητής το μάρμαρο

Του
ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗ
Βετεράνου Ποδοσφαιριστή της Λάρισας και του Ολυμπιακού


Όταν υπάρχει πρόβλημα σε μια ομάδα, απαιτούνται λύσεις. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βγήκε νωρίς εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς ο Πέδρο Μαρτίνς να είναι ο μόνος υπεύθυνος, ήταν ξεκάθαρο πως δύσκολα δεν θα γίνονταν αλλαγές. Και είναι τέτοια η μοίρα του προπονητή, που και όλοι να έχουν την ευθύνη, που σαφώς την έχουν, εκείνος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο.

Είναι αλήθεια πως δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκλείεται από κατώτερες, κατά τη γνώμη μου, ομάδες. Ούτε ο κόσμος του τον έχει συνηθίσει να δέχεται τέσσερα γκολ στην έδρα του. Ήταν μεγάλη η απογοήτευση και κάπου αναμενόμενη η αλλαγή στον πάγκο. Πλέον, αυτό που έχει σημασία είναι ο νέος τεχνικός να πάρει τον χρόνο του για να χτίσει τα πράγματα από την αρχή, αλλά δεν είναι και μάγος. Για μια διαφορετική εικόνα γρήγορα πρέπει να βοηθήσουν και οι ποδοσφαιριστές, να καθίσουν να μιλήσουν και μόνοι τους να βρουν τι φταίει. Πρέπει να του κάνουν πιο εύκολο το έργο, προκειμένου εκείνος να εφαρμόσει ανεμπόδιστα το πλάνο και τη φιλοσοφία του.

Μου αρέσουν οι νέοι άνθρωποι, οι φρέσκιες ιδέες, τα καινούργια δεδομένα. Τους δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν αρκεί να το πράξω μόνο εγώ. Σύσσωμος ο οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός, από τον πιο απλό υπάλληλο μέχρι τους οπαδούς του, έναν προς έναν, πρέπει να στηρίξει την επιλογή του νέου καθοδηγητή του συλλόγου. Να σταθεί πλάι του, να χειροκροτήσει τα θετικά του και να μη ρίξει το ανάθεμα στην πρώτη στραβή, γιατί ασφαλώς θα υπάρξει και τέτοια.

Άρα θα πρέπει να του δώσουμε το περιθώριο να δείξει τι μπορεί να πετύχει. Να τον αφήσουμε να δουλέψει με την ησυχία του και μετά να τον κρίνουμε. Να μην τον πάρουμε από τα μούτρα στην πρώτη ήττα, διότι η ιδανική ψυχολογία και η εμπιστοσύνη αποτελούν βασικά συστατικά επιτυχίας. Και όλα θα πάνε καλά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: crimsonscorer.gr


Σχολιάστε εδώ