Έμειναν με την ελπίδα… του ανασχηματισμού

Έμειναν με την ελπίδα… του ανασχηματισμού

Με τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, ότι μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός, «χάρηκαν πέντε και δυσαρεστήθηκαν δεκαπέντε», όπως έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής και πρώην υπουργός.

Αλήθεια… πέραν κάθε αμφιβολίας! Όσο κυκλοφορούσαν τα σενάρια για αλλαγές, ορισμένοι στην κυβέρνηση, μεταξύ αυτών και δύο κορυφαίοι υπουργοί, είχαν χάσει τον ύπνο τους! Μαζί τους και πέντε – έξι υφυπουργοί.

Με την αναγγελία… «ανασχηματισμός τέλος» από το Μαξίμου πήγε η καρδιά στη θέση τους! Στην αντίπερα όχθη, όσοι ήλπιζαν να πάρουν μία θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο έμειναν με την ελπίδα! Πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ με δέκα βουλευτές, αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς, σε ορισμένους δε εξ αυτών είχαν γίνει σχετικές νύξεις από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Υπήρχαν λόγοι…

Και όμως τα σενάρια που κυκλοφορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα για αλλαγές στην κυβέρνηση είχαν και βάση και… ουσία. Πληροφορίες από έγκυρες πηγές λένε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης το σκεφτόταν σοβαρά. Στην αλλαγή πλεύσης και στην απόφασή του να παγώσει οριστικά (και αμετάκλητα) το θέμα του ανασχηματισμού ήταν επί της ουσίας δύο: Πρώτον, φοβήθηκε τις αναταράξεις που αναπόφευκτα θα προκαλούνταν από τις αλλαγές, τις μετακινήσεις υπουργών κ.λπ., και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Δεύτερον, οι νέοι υπουργοί / υφυπουργοί θα χρειάζονταν τουλάχιστον ένα τρίμηνο προκειμένου να αποκτήσουν σφαιρική άποψη για τον τομέα και τις αρμοδιότητές τους. Χαμένος χρόνος δηλαδή. Έτσι έκλεισε την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ