Επιτέλους, τέλος στις παρατάσεις

Επιτέλους, τέλος στις παρατάσεις

Έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί στην τάξη των μεγαλοπρέσβεων η απόφαση του Νίκου Δένδια να μη δώσει παρατάσεις σε όσους συνταξιοδοτούνται στο τέλος του 2022, καθώς φαίνεται ότι φέτος δεν θα υπάρξουν ακόμη και οι ελάχιστες εξαιρέσεις που υπήρχαν κάθε χρόνο.

Ως επιλογή για λόγους αρχής είναι σωστή η απόφαση του υπουργού, μιας και η επετηρίδα θα πρέπει να τηρείται και να μην μπουκώνει από όσους προάγονται και περιμένουν ματαίως να αδειάσει κάποιο πόστο από τους συνταξιοδοτημένους, αλλά παραμένοντες στην υπηρεσία με παρατάσεις.

Όμως η ανανέωση δεν θα πρέπει να αφορά μόνο ηλικιακά κριτήρια και κυρίως θα πρέπει να διασφαλίζεται η συνέχεια στη «συνείδηση» της Διπλωματικής Υπηρεσίας… Με αυστηρότατη επιλογή θα μπορούσε να δοθεί παράταση σε μικρό αριθμό πρέσβεων που υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα και συγχρόνως έχουν μακρά εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως, π.χ., στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό, στη Ρωσία και στη Μέση Ανατολή.

Και σίγουρα θα ήταν χρήσιμη η παρουσία ορισμένων και στο Κέντρο Σχεδιασμού και Ανάλυσης καθώς και στη Διπλωματική Ακαδημία. Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, αλλά να μην πυροβολούμε και τα πόδια μας…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ