ΒΑΡΣΙΝΗ – η άγνωστη Περσίδα ερωμένη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΒΑΡΣΙΝΗ – η άγνωστη Περσίδα ερωμένη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κυκλοφόρησε το δίτομο ιστορικό μυθιστόρημα
του Μάριου Βερέττα

«ΒΑΡΣΙΝΗ – η άγνωστη Περσίδα ερωμένη του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

από τις Εκδόσεις Βερέττα




Συγγραφέας
ΜΑΡΙΟΣ ΒΕΡΕΤΤΑΣ


Η Βαρσίνη υπήρξε ιστορικό πρόσωπο. Αν και Περσίδα, μεγάλωσε στην Πέλλα και γνώρισε τον Αλέξανδρο από παιδί. Ο πατέρας της o Αρτάβαζος, Πέρσης σατράπης της Φρυγίας, σήκωσε αντάρτικο ενάντια στον Μεγάλο Βασιλιά, νικήθηκε και κατέφυγε στην αυλή του Φιλίππου.
Την Βαρσίνη την πάντρεψαν, σύμφωνα με τα έθιμα της εποχής, σε ηλικία έξι ετών, με έναν τριανταπεντάρη Ρόδιο στρατηγό. Όταν μετά από χρόνια ο σύζυγός της πέθανε, η Βαρσίνη ξαναπαντρεύτηκε με τον αδελφό του. Κι όταν έμεινε για δεύτερη φορά χήρα έσμιξε με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον Αλέξανδρο. Έμεινε κοντά του σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας από την Φοινίκη, την Φιλιστία και την Αίγυπτο, έως τη Βακτριανή και τη Σογδιανή. Και γέννησε τον πρώτο του γιο, τον Ηρακλή, τις μέρες που εκείνος νυμφευόταν τη Ρωξάνη, μια δεκατετράχρονη Βακτριανή, θυγατέρα ενός άσημου οπλαρχηγού.
Η παρουσία της Βαρσίνης στο πλευρό του Αλέξανδρου συνεχίστηκε στα Σούσα, όπου στα πλαίσια των μικτών γάμων, η μια αδελφή της παντρεύτηκε με τον Πτολεμαίο, η άλλη με τον Ευμένη και η θυγατέρα της, από τον πρώτο γάμο, με τον Κρητικό ναύαρχο Νέαρχο… Ο Αρριανός μάλιστα προσθέτει ότι ο Αλέξανδρος νυμφεύτηκε ακόμη και τη Βαρσίνη.
Οι αρχαίοι ιστορικοί γράφουν πολλά για την ωραία κόρη του Αρτάβαζου. Οι νεότεροι την αγνόησαν.
Το δίτομο ιστορικό μυθιστόρημα του Μάριου Βερέττα στοχεύει στην αποκατάσταση της μνήμης μιας υπέροχης γυναίκας.

> Ιστορικό μυθιστόρημα σε 2 τόμους

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Mάριος Βερέττας γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου κι έχει ανεβάσει κατά καιρούς πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες. Έχει ταξιδέψει πολύ και μιλά έξι γλώσσες.
Πριν κατασταλάξει ως «άνθρωπος του βιβλίου» έκανε πολλές δουλειές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ταξίδεψε σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τον Καναδά, την Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, πολλές φορές επάνω σε μια μοτοσικλέτα.
Από το 1975 κι έπειτα ασχολείται κατά κύριο λόγο με τον κόσμο του βιβλίου, ως συγγραφέας, μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων και εκδότης. Έχει γράψει δεκάδες δημοφιλή βιβλία, έχει μεταφράσει εκατόν τριάντα έξι βιβλία από τα αγγλικά και τα γαλλικά, κι έχει επιμεληθεί την έκδοση πολλών άλλων βιβλίων για λογαριασμό διαφόρων εκδοτών. Συνεργάστηκε ως συγγραφέας, μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων με τους εκδοτικούς οίκους Δίβρυς, Ωρόρα, Κάκτος, Πατάκης, Μαλλιάρης, Δελφίνι, Μαργαρίτα, Alien, Τραυλός, Δεληθανάσης, Ντουντούμης, Άγκυρα, Χριστάκης, Ψυχογιός, Όπερα, κ.ά.
Εκατοντάδες επίσης είναι τα άρθρα του σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες καθώς και τα ραδιοφωνικά του σχόλια στο Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι της Ρόδου.
Παράλληλα για δεκαπέντε περίπου καλοκαίρια ασχολήθηκε με την τουριστική ιστιοπλοΐα και αλώνισε τις ελληνικές θάλασσες ως κυβερνήτης ενοικιαζόμενων ιστιοφόρων.
Το 1996 ίδρυσε  τον Εκδοτικό Oίκο ΒΕΡΕΤΤΑ στην Αθήνα  προκειμένου να δημοσιεύει τα συγγράμματά του αλλά και έργα νέων πρωτοπόρων Ελλήνων συγγραφέων. Ο χώρος του Εκδοτικού Οίκου λειτούργησε ταυτόχρονα ως βιβλιοπωλείο, αίθουσα διαλέξεων, σκηνή θεατρικών παραστάσεων και τόπος συνάντησης των φίλων του βιβλίου.
Ο Μάριος Βερέττας συνέχισε τη συγγραφική και εκδοτική του παραγωγή, και το 2007, εξέδοσε το τριμηνιαίο φιλοσοφικό περιοδικό Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ προκειμένου να διασφαλίσει την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας. Το πρωτότυπο φιλοσοφικό περιοδικό συνέχισε την κυκλοφορία του για οχτώ ολόκληρα χρόνια και τελικά έκλεισε, λόγω της οικονομικής κρίσης, μετά από 32 εκατοντάφυλλα τεύχη.
Τον Ιούλιο του 2009, ο Μάριος Βερέττας μετέφερε τον Εκδοτικό Οίκο και στη Ρόδο, όπου οργάνωσε πρωτότυπες παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις και φιλοσοφικές διαλέξεις. Παράλληλα ενθάρρυνε την λογοτεχνική δημιουργικότητα εκδίδοντας έξι ανθολόγια με εκατόν πενήντα διηγήματα γραμμένα από σύγχρονους Δωδεκανήσιους συγγραφείς αλλά και αξιόλογες ποιητικές συλλογές, παιδικά βιβλία, μυθιστορήματα κ.ά.
Έκτοτε μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε Ρόδο και Αθήνα και συνεχίζει τη συγγραφική, μεταφραστική και εκδοτική του δραστηριότητα.

Πηγή Βιογραφικού: el.wikipedia.org/wiki/Μάριος_Βερέττας 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΡΕΤΤΑ

Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα
ISBN13  9786185695002

 


Σχολιάστε εδώ