Σταύρος Ψυχάρης (1945-2022): «Όταν θέλεις κάτι το παίρνεις. Κάποια στιγμή είπα “θα γίνω δημοσιογράφος και έγινα”»

Σταύρος Ψυχάρης (1945-2022): «Όταν θέλεις κάτι το παίρνεις. Κάποια στιγμή είπα “θα γίνω δημοσιογράφος και έγινα”»

Ποιος ήταν ο Σταύρος Ψυχάρης;

Μπορεί να δώσουν την απάντηση όσοι τον έζησαν από κοντά, αλλά και όσοι τον αντιμετώπισαν ως εκδότη της πάλαι ποτέ ισχυρότερης εφημερίδας της χώρας του “Βήματος της Κυριακής”.

Μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του Τύπου και των ΜΜΕ, έχοντας κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας του τόπου, κάνοντας δυσδιάκριτα τα όρια, ανάμεσα στη δημοσιογραφία και την επιχειρηματικότητα. Με άλλα λόγια αυτό που όρισε ως “διαπλοκή” και “διαπλεκόμενα συμφέροντα”, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993.

Ο εκδότης του “Βήματος” ανέλαβε τα ηνία του ΔΟΛ, μετά το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη του ΔΟΛ το 2009. Η εταιρεία είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο και αν και άντλησε τεράστια κεφάλαια για τα δεδομένα μίας επιχείρησης ΜΜΕ κατάφερε να καταστεί ζημιογόνος και στο τέλος να καταρρεύσει, συμπαρασύροντας με τη στάση των μετόχων και τη μοίρα και άλλων επιχειρήσεων όπως η Τηλέτυπος.

Σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Θανάση Λάλα,  στο περιοδικό “Status” το οποίο πλέον δεν εκδίδεται των Εκδόσεων Λυμπέρη δήλωνε: “Δεν πιστεύω στην <<αντικειμενικότητα>> των εφημερίδων. Οι εφημερίδες είναι υποκειμενικές, λένε τη γνώμη τους”. Και συμπλήρωνε: “Όταν θέλεις κάτι το παίρνεις.Κάποια στιγμή είπα <<θα γίνω δημοσιογράφος και έγινα>>”.

Πηγή: typologies.gr


Σχολιάστε εδώ