Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Του Γιάννη Καλλιάνου
Μαθηματικός Msc Μετεωρολόγος
Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθήνας


Φαίνεται ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι αρκετά ήπια από καιρικής άποψης, υπό την έννοια ότι οι θερμοκρασίες θα είναι γενικά ανεκτές, με τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι να αγγίζει τους 35 – 36 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Στις ευπαθείς όμως στη ζέστη περιοχές και κυρίως στα δυτικά ο υδράργυρος ενδεχομένως να αγγίξει και τους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι. Το χαρακτηριστικό του καιρού που θα μας προβληματίσει κάπως είναι οι άνεμοι, μιας και τις επόμενες πέντε με έξι μέρες το μελτέμι που θα πνέει στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα είναι ισχυρό.

Η ένταση του μελτεμιού, δηλαδή των βοριάδων στην περιοχή του Αιγαίου, θα αγγίξει τα 5 – 7, ίσως τοπικά στις κεντρικές περιοχές ακόμα και τα 8 Μποφόρ. Αυτό σημαίνει ότι επανέρχεται ο κίνδυνος των πυρκαγιών το προσεχές χρονικό διάστημα, διότι αυτές οι στιγμιαίες ριπές του ανέμου, που θα φτάσουν ακόμα και τα 7 – 8 Μποφόρ, θα επηρεάσουν και ορεινές – ημιορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Κατά τα άλλα, κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Gergely Meszárcsek από το Pixabay

Σχολιάστε εδώ