Γιώργος Πομάσκι στο “Π”: Θα έρθουν ακόμη ωραιότερες ημέρες για τον Μίλτο

Γιώργος Πομάσκι στο “Π”: Θα έρθουν ακόμη ωραιότερες ημέρες για τον Μίλτο

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΜΑΣΚΙ
Προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου


Ο Μίλτος θέλει πάντα να κερδίζει. Αυτό είναι γνωστό και δεν αλλάζει. Σίγουρα στενοχωρήθηκε από την απώλεια του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σαφώς έχει πεισμώσει. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει αυτό που έχασε την τελευταία στιγμή.

Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας στο Όρεγκον. Γενικότερα, δεν είναι απλό να μετέχεις σε διοργανώσεις διαφορετικής ηπείρου. Όμως οφείλεις να προσαρμόζεσαι γρήγορα και βεβαίως να στοχεύεις ψηλά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο Μίλτος ήταν σταθερός στα άλματά του, αλλά σαφώς μπορούσε και πιο μακριά. Είναι απολύτως στις δυνατότητές του, το έχει αποδείξει και ο χρόνος είναι δικός του για να διορθώσει κάποια μικρά λάθη και να επιστρέψει ακόμη καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός.

Και στη Γερμανία δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας. Ο συναγωνισμός θα είναι σκληρός και έντονος, αλλά πιστεύω πολύ σ’ αυτόν τον αθλητή, στη νοοτροπία και φυσικά στο μεγάλο ταλέντο του. Δουλεύει πειθαρχημένα και οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων δεν έχουν προκύψει ούτε άκοπα ούτε τυχαία. Θα έρθουν ακόμη ωραιότερες ημέρες για εκείνον.

Δεν έχω παράπονο, συνεργαζόμαστε άψογα. Έχει αφομοιώσει πλήρως τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί και ανταποκρίνεται άριστα. Είμαι βέβαιος για το μεγάλο άλμα που έρχεται, είτε στο Μόναχο είτε και αλλού. Η ουσία είναι ο αθλητής, ο κάθε αθλητής, να μη μένει ποτέ στάσιμος και να μην επαναπαύεται στις δάφνες του. Να είναι πάντα πεινασμένος για διακρίσεις, ρεκόρ και μετάλλια. Και ο Μίλτος είναι!

Το έχω ξαναπεί, είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν και σίγουρος για την εξέλιξή του. Στο Παγκόσμιο δεν είχαμε μετάλλιο ως χώρα, πλέον έχουμε κι ας μην είναι το χρυσό που όλοι και πιο πολύ απ’ όλους ο ίδιος ο αθλητής επιθυμούσε και ονειρευόταν. Όμως ακολουθούν κι άλλες διοργανώσεις κι άλλες ευκαιρίες για πρωτιά. Ήταν, είναι και θα είναι παρών και πάντα στην πρώτη γραμμή.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sports3.gr


Σχολιάστε εδώ