Διπλωμάτης που να έχει εμπειρία από τη Θράκη

Χωρίς παρατράγουδα έγινε η κηδεία του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, παρουσία του προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Σεντόπ. Όμως αυτό κάθε άλλο παρά πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, καθώς το τουρκικό προξενείο και οι άνθρωποί του στη Θράκη ετοιμάζονται να οργανώσουν «εκλογική διαδικασία» για τον διάδοχο του Μέτε.

Ο στόχος, όχι μόνο να κινητοποιήσουν και να ξυπνήσουν τα ακραία συναισθήματα στη μειονότητα αλλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ελλάδα, προβάλλοντας τη γνωστή επιχειρηματολογία, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας δεν επιτρέπει την εκλογή του θρησκευτικού ηγέτη της μειονότητας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι ένα θέμα που έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του ο ίδιος ο Ερντογάν.

Η απορία μας πάντως είναι γιατί τόσους μήνες που συζητούσε η επιτροπή, η οποία συστάθηκε στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, και αφού κατέληξε, όπως έχει γίνει γνωστό, σε νέο σύστημα ανάδειξης των μουφτήδων από ένα διευρυμένο σώμα, με τη συμμετοχή ιεροδιδασκάλων και παραγόντων της μειονότητας, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη νόμος ώστε να εφαρμοστεί. Γιατί τώρα θα θεωρηθεί ότι η Ελλάδα σπεύδει εκ των υστέρων να εφαρμόσει νέο σύστημα ανάδειξης των μουφτήδων, υπό την πίεση των κινήσεων του τουρκικού προξενείου.

Και μιας και γίνεται λόγος για τη Θράκη, καθώς ο Συμεών Τέγος αποχωρεί από τη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων για το ΓΠ της Βοστώνης, μήπως εγκαίρως θα πρέπει το ΥΠΕΞ να φροντίσει για την αντικατάστασή του ή τουλάχιστον για την προσωρινή απόσπαση στη θέση αυτή διπλωμάτη που να έχει εμπειρία από τη Θράκη;

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ