Αντίδωρο-εκπτώσεις στους συνεπείς φορολογούμενους

Αντίδωρο-εκπτώσεις στους συνεπείς φορολογούμενους

-Στα 112,537 δισ. ευρώ τα χρέη στην Εφορία

Λεφτά ψάχνει να βρει το Δημόσιο, προφανώς γιατί είναι… άδειο το ταμείο και χρειάζεται έσοδα για να πληρώσει αυτά που χρωστάει στον ιδιωτικό τομέα, πέρα από τους φόρους, αλλά και τις αγορές που κάνει το κράτος μας.

Ήδη το σχετικό πλάνο είναι στα χέρια των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών, το οποίο προβλέπει «εκπτώσεις» στους όρους χορήγησης της φορολογικής ενημερότητας, με κούρεμα στα ποσοστά παρακράτησης χρημάτων για όλους εκείνους που έχουν ρυθμισμένες οφειλές στην Εφορία, αλλά και ενεργοποίηση του προοδευτικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Το μέτρο αφορά τους συνεπείς οφειλέτες και, παρότι έχει ψηφισθεί από το 2019, παραμένει στο «ψυγείο»! Τα όρια του ακατάσχετου λογαριασμού θα καθορίζονται κάθε μήνα και θα ισχύουν για ένα μήνα.

4.744.758 φορολογούμενοι είναι στο «κόκκινο»!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εφορίας, 4.744.758 φορολογούμενοι χρωστούν 112,537 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 25,482 δισ. ευρώ έχουν ήδη χαρακτηρισθεί ανεπίδεκτα είσπραξης, 4,037 δισ. ευρώ είναι… πρόσφατες οφειλές από το πρώτο πεντάμηνο του 2022 και 3,773 δισ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι του πρώτου πενταμήνου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ