Μπλόκο στα σχέδια Μητσοτάκη για διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ

Μπλόκο στα σχέδια Μητσοτάκη για διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ

-Σκληρή στάση από τη Χαριλάου Τρικούπη

Προβληματίζει (ανησυχεί) την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η εντεινόμενη προσπάθεια διεμβολισμού της Δημοκρατικής Παράταξης από την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη. Και αυτό διότι αντιλαμβάνονται ότι η αξιοποίηση στελεχών –με πολιτική διαδρομή στο Κίνημα– σε θέσεις κυβερνητικές και μη είναι ενδεχόμενο να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά για τους ψηφοφόρους. Ταυτόχρονα ενισχύει την επιχειρηματολογία όσων (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) μιλούν για μια… εν δυνάμει συνεργασία Νέ­ας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Για τον σκοπό αυτό, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να στήσουν μπλόκο, με κάθε τρόπο, στην προσπάθεια αυτή του κ. Μητσοτάκη. Μια πρώτη κίνηση θα είναι το «όχι» στην τοποθέτηση της πρώην βουλευτού Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ την ίδια στάση θα τηρήσουν στο μέλλον σε ανάλογη κίνηση εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, η απόφαση του πρωθυπουργού να μη διεξαχθούν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο υποχρεώνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της και τη στρατηγική της. Και αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες ακριβώς θα είναι οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες την άνοιξη ή ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι του 2023.

Το στοιχείο που ανησυχεί τη Χαριλάου Τρικούπη είναι οι πλαγιοκοπήσεις που θα δεχτεί το Κίνημα τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και οι πιέσεις που θα ασκηθούν προς τον Ν. Ανδρουλάκη από τους Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά την επομένη των εκλογών και τη στάση που θα τηρήσει. Αυτό που στην πραγματικότητα φοβίζει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι οι οκτώ με δέκα μήνες μέχρι τις εκλογές είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα δυσάρεστα απρόοπτα.

Παραδέχονται, δε, ότι θα τους… βόλευε περισσότερο οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο, καθώς το Κίνημα συνεχίζει να καταγράφει μια ισχυρή δυναμική και σταθερά υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Ενώ οκτώ με δέκα μήνες μετά…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ