Μήνυμα… Η πολιτική ηγεσία έχει τον πρώτο λόγο…

Μήνυμα… Η πολιτική ηγεσία έχει τον πρώτο λόγο…

Ίσως είναι από τις λίγες φορές που το Νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας συνέπλευσε με την ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Δεν είναι λίγα τα σχόλια που ακούστηκαν και στη Βασιλίσσης Σοφίας για την επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στις ΗΠΑ, αν και προφανώς ήταν πιο ήπια από όσα ακούστηκαν στο Πεντάγωνο.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το πρόγραμμα επίσκεψης του τελευταίου, που έμοιαζε περισσότερο με πρόγραμμα επίσκεψης υπουργού Εξωτερικών, αν όχι πρωθυπουργού. Συναντήσεις με think tanks, με εκπροσώπους του ελληνικού και του ισραηλινού λόμπι, συνάντηση με τον γερουσιαστή Μενέντεζ και άλλους βουλευτές, επίσκεψη στη Φλόριντα για επαφές με ομογενείς κ.ά. Και μάλιστα αυτή η επίσκεψη, για λόγους που δεν είναι αντιληπτοί, έγινε λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ, που είχε ακριβώς την ίδια ατζέντα.

Δεν λέμε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν πρέπει να έχει επαφές με την ομογένεια και ξένους πολιτικούς παράγοντες, αλλά μήπως είναι προτιμότερο να περιορίζεται στο πρόγραμμα και στις υποχρεώσεις που δικαιολογούν τα καθήκοντά του;

Πάντως, την Τρίτη, ο Νίκος Δένδιας έδειξε ότι τον πρώτο λόγο στις σχέσεις, ακόμη και σε στρατιωτικό επίπεδο, τον έχει η πολιτική ηγεσία. Έτσι, μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, συνοδευόμενοι από τον Α/­ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρ­χο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη, επισκέφθηκαν την 115 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο της ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών στη Διμερή Διακλαδική Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ με την ονομασία «POSEIDON’S RAGE 22».

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε και τα F-35 που στάθμευαν εκεί, καθώς και σκάφος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ που συμμετέχει στην άσκηση…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Έχασε τη μάχη ο Αχμέτ Μέτε…

Ούτε οι Αρμένιοι δεν τον ήθελαν


Σχολιάστε εδώ