Κραυγή αγωνίας από τους βουλευτές της ΝΔ προς την κυβέρνηση: Πάρτε μέτρα τώρα, πριν να είναι αργά!

Κραυγή αγωνίας από τους βουλευτές της ΝΔ προς την κυβέρνηση: Πάρτε μέτρα τώρα, πριν να είναι αργά!

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κλίμα που εισπράττουν από τις εκλογικές τους περιφέρειες και τις επαφές τους με τους πολίτες κάθε άλλο παρά αισιοδοξία προκαλεί.

Το κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη και αγαθά, αλλά πρωτίστως στους λογαριασμούς της ενέργειας, έχει καταστήσει πολύ δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Σημάδια βελτίωσης δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα, αντίθετα, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και κατά πολύ χειρότερος ο χειμώνας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι φυσικό να εντείνεται η απογοήτευση, η ανησυχία και αναπόφευκτα η δυσαρέσκεια (αγανάκτηση) των πολιτών. Την οποία αγανάκτηση εισπράττουν πρωτίστως οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι έρχονται σε πιο άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους τους, από ό,τι υπουργοί και υφυπουργοί.

Σε γενικές γραμμές, το κλίμα δεν είναι καλό για την κυβέρνηση και επιδεινώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, κάτι που αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, άτυπη μεν, αλλά με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της. Σε καθημερινή σχεδόν βάση, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας γίνονται αποδέκτες της αγωνίας και της ανησυχίας των βουλευτών αλλά και των κομματικών στελεχών.

Οι βουλευτές αναγνωρίζουν ότι τα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών, που έχει εξαγγείλει και εφαρμόσει η κυβέρνηση, είναι σημαντικά και ουσιαστικά, ωστόσο, όπως σημειώνουν, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και να κλείσουν τις πληγές που έχει ανοίξει η ακρίβεια, ενώ καθημερινά ανοίγουν κι άλλες.

Ειδικότερα, μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι το περίφημο power pass, με την ενίσχυση για το ρεύμα, περισσότερο ζημίωσε παρά ωφέλησε την κυβέρνηση. Τα ποσά που πήραν οι πολίτες ήταν πολύ χαμηλότερα από ό,τι ήλπιζαν ή πίστευαν ότι θα εισπράξουν και αυτό τροφοδότησε την οργή τους, καθώς το θεώρησαν ως εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης.

Στην επικοινωνία τους με το Μαξίμου οι βουλευτές προειδοποιούν ότι «τα πράγματα δεν είναι καλά» και πως πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα που θα ανακουφίσουν ουσιαστικά τους πολίτες. «Πάρτε μέτρα τώρα, πριν να είναι πολύ αργά» είναι οι χαρακτηριστικές φράσεις των βουλευτών. Και το «πολύ αργά» το συνδέουν με τις εθνικές εκλογές και τον κίνδυνο η Νέα Δημοκρατία να εισπράξει στην κάλπη την οργή των πολιτών. Από το Μέγαρο Μαξίμου τούς καθησυχάζουν ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποτε και αν χρειαστεί, ενώ τους προτρέπουν, στις επαφές τους με τους πολίτες, να εξηγούν (αναλύουν) με λεπτομέρειες τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ