Λίγη προσοχή στην προβολή της τουρκικής προπαγάνδας δεν θα έβλαπτε

Λίγη προσοχή στην προβολή της τουρκικής προπαγάνδας δεν θα έβλαπτε

Διαβάσαμε, με έκπληξη, σε μεγάλη ελληνική εφημερίδα άρθρο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την ημέρα της επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, το οποίο απλώς μετέφερε και πρόβαλε την τουρκική προπαγάνδα τόσο για το πώς και από ποιους κινήθηκε η απόπειρα και κυρίως για το ποιοι είναι οι «τρομοκράτες» που θεωρεί η Τουρκία ότι εκτός από το καθεστώς Ερντογάν απειλούν και… ολόκληρο τον κόσμο.

Και προφανώς οι αιχμές ήταν και κατά της χώρας μας, την οποία κατηγορεί η Τουρκία συστηματικά επειδή δεν συλλαμβάνει όποιον αντιφρονούντα Τούρκο περνάει τα σύνορα για να γλιτώσει από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν.

Και, βεβαίως, τυχαία είδαμε ότι ο κ. Τσαβούσογλου δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη τιμή στην ελληνική εφημερίδα παραχωρώντας το άρθρο του, καθώς το ίδιο ακριβώς άρθρο δημοσιεύθηκε και σε άλλες εφημερίδες του εξωτερικού.

Όσο κι αν ψάξαμε πάντως, δεν τη βρήκαμε σε κάποια ευρωπαϊκή εφημερίδα. Αντιθέτως, το είδαμε σε φιλοτουρκική ιστοσελίδα της Λιβύης…

Μάλλον ο ευρωπαϊκός Τύπος δεν θέλησε να ξεπλύνει έτσι εύκολα τη δαιμονοποίηση των αντιπάλων του κ. Ερντογάν, ούτε τον εντελώς ιδιοτελή τρόπο χαρακτηρισμού των αντιφρονούντων ως τρομοκρατών…

Λίγη προσοχή στην προβολή της τουρκικής προπαγάνδας από πρωινές εκπομπές και εφημερίδες δεν θα έβλαπτε…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Έχασε τη μάχη ο Αχμέτ Μέτε…

Ούτε οι Αρμένιοι δεν τον ήθελαν


Σχολιάστε εδώ