Ελισαίος Βαγενάς στο “Π”: «Καύσωνας» ασφυξίας για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα

Ελισαίος Βαγενάς στο “Π”: «Καύσωνας» ασφυξίας για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα

Του
ΕΛΙΣΑΙΟΥ ΒΑΓΕΝΑ
Μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ,
Υπευθύνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ


Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, στο Πεντάγωνο, στην Ουάσινγκτον, πραγματοποιήθηκε αυτή τη βδομάδα σε «θερμότατο κλίμα», όπως και αναμενόταν.

Οι διθυραμβικοί πανηγυρισμοί των κυβερνητικών ΜΜΕ εστιάζουν σε 2 βασικά ζητήματα: στους νέους πολεμικούς εξοπλισμούς από τις ΗΠΑ, που δήθεν θα μας δώσουν «προβάδισμα» έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, και στα «πολιτικά μηνύματα» που έστειλε αυτή η επίσκεψη στη ΝΑΤΟϊκή μας «σύμμαχο» Τουρκία.

Μονάχα που αυτό το «θερμό κλίμα» στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, αυτός ο «καύσωνας» των διμερών επαφών, κάθε άλλο παρά διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια του λαού μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Κατ’ αρχάς εκείνοι που υποστηρίζουν τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς επιμελώς αποφεύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα τι είδους «συμμαχία» είναι αυτή, που ο ένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ ξοδεύει «τα μαλλιά της κεφαλής του», αγοράζοντας όπλα από έναν άλλο «σύμμαχο», για να προστατευθεί δήθεν από ένα επίσης μέλος αυτής της συμμαχίας.

Αποκρύπτουν, ακόμη, πως έχουν υπάρξει πολλές «αγορές του αιώνα» από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, με πανομοιότυπα επιχειρήματα που επαναλαμβάνονται κάθε φορά, για να πειστεί ο λαός μας για τα οφέλη που τάχα του εξασφαλίζουν, αλλά που κάθε φορά αυτά τα «οφέλη» εξανεμίζονται «μέχρι να πεις κύμινο».

Αποσιωπούν ότι τα όπλα αυτά αγοράζονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, άλλωστε χωρίς την έγκριση του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε λιανοντούφεκο. Ότι, όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από κυβερνήσεις και ΝΑΤΟϊκούς παράγοντες, η προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στο σχεδιασμό των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, τόσο ως προς τα εξοπλιστικά μέσα όσο και ως προς τις μεθόδους, τους σχεδιασμούς, αποσκοπεί στο να αυξηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα με κριτήριο τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Να γιατί αυτά τα όπλα καταλήγουν πότε στη Σαουδική Αραβία, όπως οι ελληνικοί Πάτριοτ, πότε στον Περσικό και στη Μαύρη Θάλασσα, όπως συμβαίνει με τα ελληνικά πολεμικά πλοία που εμπλέκονται στους αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, και πότε πάνω από τον εναέριο χώρο άλλων χωρών, όπως συμβαίνει με τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα, που έχουν αναλάβει τις «περιπολίες» πάνω από τις βαλκανικές χώρες, όταν ο ελληνικός εναέριος χώρος έχει γίνει «σουρωτήρι» από τις τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις.

Κρύβουν ότι αυτές οι αγοραπωλησίες όπλων, όχι μόνο αποτελούν «θερμοκήπιο» σκανδάλων, όπως προκύπτει από πολλά «παρατράγουδα» του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και χρυσοπληρώνονται από το λαό μας, την ώρα που η ντόπια αμυντική βιομηχανία χρόνο με το χρόνο συρρικνώνεται.

Το κυριότερο, όμως, απ’ όλα είναι πως διαμορφώνουν στο λαό μια «ραστώνη» εφησυχασμού, πως τάχα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα μας προστατέψουν από τον πόλεμο, την ώρα που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτά τα όπλα αγοράζονται για τους νέους πολέμους που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ στην Ευρασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και κυρίως στην περιοχή του Ειρηνικού, στη μεγάλη «κόντρα» που έχει ξεκινήσει με την Κίνα. Και όπου, ως γνωστόν κι από τις περιπτώσεις της Κορέας, του Αφγανιστάν, της Λιβύης κ.λπ., οι ΗΠΑ θέλουν κι άλλους «συμμάχους» για «να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά». Να θυμίσουμε πως ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει δηλώσει στο παρελθόν την «ετοιμότητά» του οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίσουν να χύνουν το αίμα τους εκεί όπου το χύνουν και οι αμερικανικές.

Κι αυτά την ώρα που ΗΠΑ και Τουρκία παζαρεύουν για τις δικές τους σχέσεις με φόντο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, όταν η «συμμαχία» του ΝΑΤΟ, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και στηρίζει τις επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Αυτός ο «καύσωνας» στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας αποδεικνύεται τελικά πολύ αποπνικτικός για την ειρήνη, την ασφάλεια του λαού μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ