Στον ύπνο μάς έπιασαν πάλι οι Τούρκοι και τώρα τρέχουμε!
–Καταντήσαμε το μόνιμο κορόιδο της περιοχής
Οι… αρμόδιοι στη χώρα μας πρέπει ή να είναι άσχετοι και αδιάβαστοι ή να ζουν στον κόσμο τους. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.
Οι Τούρκοι μάς βάζουν τα… γυαλιά. Ευκαιρία είναι, λοιπόν, με αφορμή το «TurkAegean», να προσγειωθούν στην πραγματικότητα οι πολιτικοί μας αλλά και οι… εξειδικευμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες και να πάρουν μαθήματα από τους απέναντι, που συνεχώς μας πιάνουν στον ύπνο!
Απόδειξη, το ότι ο Τουρκικός Οργανισμός Τουρισμού πέτυχε το 2021 την ατοχύρωση (χωρίς ανακοπή) του εμπορικού σήματος «TurkAegean» σε ΕΞΙ κατηγορίες, ως Ενωσιακού, καλύπτοντας έτσι το σύνολο των χωρών-μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα!
Τι έπρεπε να είχε κάνει η ελληνική κυβέρνηση, που δεν είχε πάρει χαμπάρι, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξύπνησε πολύ αργά, όταν η Άγκυρα ανακοίνωσε τη… βάπτιση της θάλασσάς μας ως «TurkAegean»; Πρώτο βήμα, η καταγγελία της παραχάραξης της Ιστορίας μας, που αποδεικνύει ότι από τα βάθη των αιώνων το Αιγαίο είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Δεν έχει κανένα δικαίωμα στο Αιγαίο μας η Τουρκία.
Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί σε όλα τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Άλαλο, όμως, ήταν το υπουργείο Εξωτερικών!
Κανένα τελεσίγραφο προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, τον Ερντογάν, ο οποίος για άλλη μια φορά επιχειρεί να βάλει χέρι στην ελληνική κυριαρχία, που είναι δεδομένη σε Δύση και Ανατολή, στον ΟΗΕ, δεν έθεσε η κυβέρνηση. Αφωνία και από τη Βουλή! Με τον Σουλτάνο να τρίβει τα χέρια του! Και, προφανώς, να σχεδιάζει το επόμενο βήμα του…
Την απάντηση στο ποια θα έπρεπε να είναι η αντίδραση του ελληνικού κράτους καταγράφουν ο Μανώλης Μεταξάκης, LLM, ΜΔΕ, δικηγόρος, και ο Στέφανος Κομνηνός, πρώην γενικός γραμματέας Εμπορίου, στο κοινό άρθρο τους με τίτλο «TurkAegean: “Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς…”»:
«Δεν μπορεί η αντίδραση του ελληνικού κράτους παρά να εστιάζει στη θέση ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν εξαρτώνται από τους κανόνες δικαίου που εφαρμόζονται στα εμπορικά σήματα και ότι θα προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία ακύρωσης του TurkAegean ενώπιον των αρμοδίων αρχών».
Και καταλήγουν: «Το TurkAegean δεν έπρεπε να γίνει δεκτό από το αρμόδιο όργανο του EUIPO και η σχετική απόφαση πρέπει ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες».
Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ