Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Του Γιάννη Καλλιάνου
Μαθηματικός Msc Μετεωρολόγος
Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθήνας


Έχουμε μπει ήδη σε τροχιά καύσωνα από την Παρασκευή που μας πέρασε, με τον υδράργυρο σταθερά πάνω από τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας.

Μάλιστα σήμερα, Κυριακή, αλλά και αύριο, Δευτέρα, θα είναι δύο αρκετά δύσκολες ημέρες, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα αγγίξει και τους 42 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά αυτόν τον καύσωνα, το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η διάρκεια. Μπορεί να μην είναι ακραίος, αφού οι θερμοκρασίες που θα δώσει δεν θα είναι της τάξεως των 45 – 46 βαθμών Κελσίου, όπως συνέβη στις δυτικότερες περιοχές της Ευρώπης τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο για τουλάχιστον ακόμα επτά – οκτώ μέρες θα σημειώνονται θερμοκρασίες 40 – 41 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Υπάρχει βέβαια ένα σοβαρό ενδεχόμενο να παραταθεί η ζέστη και για αρκετές μέρες μετά, δηλαδή μέχρι και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, αλλά αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.
Άρα, λοιπόν, χρειάζεται να οπλιστούμε με αρκετή υπομονή, γιατί ναι μεν δεν θα έχουμε επικίνδυνες θερμοκρασίες, αλλά θα μας κουράσει σίγουρα η διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ