LIVE – FORMULA 1: Το Γκραν Πρι της Γαλλίας (ΕΡΤ2)

LIVE – FORMULA 1: Το Γκραν Πρι της Γαλλίας (ΕΡΤ2)

Η πίστα Paul Ricard, κατασκευασμένη αρχικά το 1971 δεν παρείχε ποτέ μεγάλες οδηγικές προκλήσεις, αλλά παρείχε πάντοτε μεγάλα και ασφαλή σημεία διαφυγής που την έφερναν ανάμεσα στις αγαπημένες των πιλότων. Ο φετινός αγώνας στη Γαλλία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε τη 16η Pole Position της καριέρας του και θα μοιραστεί την πρώτη σειρά της εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής με τον Μαξ Φερστάπεν. Θα είναι η έβδομη φορά που οι δυο τους θα βρεθούν δίπλα-δίπλα όταν θα σβήσουν τα κόκκινα φώτα.

Παρακολουθήστε τον συναρπαστικό αγώνα την Κυριακή στις 16:00

Δείτε ΕΔΩ σε Live streaming απο την ΕΡΤ2 από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ


Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Λιούις Χάμιλτον κατετάγη στην 4η θέση, όμως η διαφορά του από τον poleman, Σαρλ Λεκλέρ ήταν περίπου εννέα δέκατα του δευτερολέπτου. Τη διαφορά αυτή δεν μπορεί να την εξηγήσει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος είχε διαφορετικές προσδοκίες πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

 



«Ήρθαμε στο τριήμερο εδώ στη Γαλλία ελπίζοντας να είμαστε τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργοί και είμαστε τελικά ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί. Mε τα τρία δέκατα, πίστευα πως μπορούμε να κλείσουμε άλλα δύο στον επόμενο αγώνα και να είμαστε στη μάχη στη Βουδαπέστη. Αλλά αν είναι όπως στη Γαλλία η διαφορά, τότε θα μας πάρει καιρό να είμαστε στη μάχη της νίκης. Αλλά είναι εφικτό», ανέφερε ο 37χρονος στο racefans.


Σχολιάστε εδώ