Μια ωραία ατμόσφαιρα, 17 εκπρόσωποι… εναντίον δημοσιογράφου στη Θράκη

Μια ωραία ατμόσφαιρα, 17 εκπρόσωποι… εναντίον δημοσιογράφου στη Θράκη

1. Τσιγδέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). 2. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. 3. Μπουρχάν Μπαράν, βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ξάνθης. 4. Ριτβάν Αχμέτ, δήμαρχος Αρριανών. 5. Ριτβάν Ντελί Χουσεΐν, δήμαρχος Μύκης. 6. Μουσταφά Αλί Τσαβούς, πρώην πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). 7. Χουσεΐν Μπαλτατζί, πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας «Δυτικής Θράκης». 8. Αϊδίν Αχμέτ, πρόεδρος του Συλλόγου «Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης». 9. Περβίν Χαϊρουλάχ, γενική διευθύντρια της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας της Μειονότητας «Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ). 10. Οζάν Αχμέτογλου, πρόεδρος της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης. 11. Σεδάτ Χασάν, πρόεδρος της Ένωσης «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής. 12. Οζγκιούρ Φερχάτ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 13. Οζτζάν Μεχμέτ, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιάσμου. 14. Τζανέρ Ιμάμ, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιάσμου. 15. Ερδέμ Χουσεΐν, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών. 16. Ριτβάν Μολά Ισά, μέλος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής. 17. Αχμέτ Καρά, πρόεδρος του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων.

Αυτοί είναι οι 17 εκπρόσωποι, οι οποίοι βάλλουν κατά της ιστοσελίδας komotinipress και του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη, σε μια «κοινή ανακοίνωση-καταγγελία από φορείς και πολιτικούς της μειονότητας», όπως τιτλοφορείται το κοινοποιημένο έγγραφο…

Αποτελεί το τρίτο (ή τέταρτο) επεισόδιο στην επιχείρηση εκφοβισμού (sic) εντός ελληνικής επικράτειας, από μερίδα πολιτών της.
Είναι, ωστόσο, και η πρώτη φορά που, οργανωμένα, άνθρωποι της μειονότητας στρέφονται εναντίον δημοσιογράφου στη Θράκη.

Και εκτός από το… στατιστικό ενδιαφέρον, σημαντικό είναι να πούμε ότι δεν κουνήθηκε φύλλο.

Είναι η γενική τακτική να αφήνουμε τον καθέναν να καθαρίζει μόνος του και βολικά επιλέγουμε να κοιτάζουμε από την άλλη πλευρά. Ίσως μέχρι να έρθει η στιγμή που μας αφορά, σε προσωπικό ή και σε… συλλογικό επίπεδο. Αν και το συλλογικό μόλις έφτασε.

Ο εχθρός του λαού…

Επίσης, ενδιαφέρον είναι ότι οι φορείς καταγγέλλουν έναν δημοσιογράφο, τον οποίο βέβαια δεν κατονομάζουν –απλώς τον φωτογραφίζουν–, και εξηγούν την κίνησή τους αυτή ως… πράξη δημοκρατίας. Τη… δίωξη της δημοσιογραφικής ελευθερίας δηλαδή.

Γιατί ζητούν, «για το καλό της περιοχής μας», από τις αρμόδιες αρχές –συμπεριλαμβανομένης της εισαγγελίας– «να πράξουν το καθήκον τους απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα που διαπράττονται μέσω του Τύπου»…

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με τη δημοσιοποίηση της εκτροπής που σημειώθηκε με την τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πολιτευτή της Ροδόπης, ο οποίος δεν βρισκόταν σε… εκλόγιμη θέση.

Συνεχίστηκε με έμμεσες και άμεσες απειλές προς τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο με κείμενο σε τουρκόφωνη εφημερίδα, ακολούθησε η αγωγή του επικεφαλής του ΚΙΕΦ Χουσεΐν Μπαλτατζί στις τελευταίες ευρωεκλογές και κλιμακώθηκε με τη συγκεκριμένη καταγγελία…
Και να μην ξεχνάμε τη «βόμβα» που πέταξε ο Ιλχάν Αχμέτ σε τοπικό ραδιόφωνο, όπου έκανε λόγο για επέμβαση του τούρκου προξένου στην Κομοτηνή στα εσωτερικά της χώρας…

Η ουσία

Πρόκειται για ακόμη ένα… χαλαρό, ηθικό και επαγγελματικό, bullying. Τώρα, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της φίμωσης του Τύπου, το Ελληνικό Σύνταγμα μάλλον τα λέει καλύτερα…

Έλλη Μητακίδου


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ