Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πολίτες τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πολίτες τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, ημέρα κατά την οποία θα επικρατούν στην Αθήνα υψηλές θερμοκρασίες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρόεδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, κινητοποιεί το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του, προκειμένου να παράσχει υποστήριξη και ανακούφιση σε πολίτες, επισκέπτες, μετακινούμενους πληθυσμούς και αστέγους που διαβιούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια στελεχωμένα με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτριες και Εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας & Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών), θα διανείμουν από τις 12.00’ έως τις 14.00’, υλικό πρώτης ανάγκης: εμφιαλωμένο νερό, δέματα άμεσης κοινωνικής βοήθειας για τον άστεγο πληθυσμό. Ταυτόχρονα, θα παράσχουν ενημέρωση στον πληθυσμό για τους κλιματιζόμενους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης της ομάδας στόχου που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα προσφερθούν, όπου απαιτείται, Α’ Βοήθειες και Α’ Βοήθειες Ψυχικής Υγείας. Η δράση θα αναπτυχθεί στην περιοχή του Θησείου καθώς και επί της Πλατείας Συντάγματος. Ταυτόχρονα, θα διανεμηθούν δέματα άμεσης κοινωνικής βοήθειας στον άστεγο πληθυσμό.

Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τις ημέρες που θα επικρατούν όμοιες καιρικές συνθήκες.


Σχολιάστε εδώ