Εφιαλτική νύχτα στην Αττική – Μαίνεται η φωτιά σε Πεντέλη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Παλλήνη

Εφιαλτική νύχτα στην Αττική – Μαίνεται η φωτιά σε Πεντέλη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Παλλήνη

Λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αποφύγετε τη μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι. Δρόμος κλειστός λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη. Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι επιχειρούν 540 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.
Επίσης ανέφερε ότι η καταγραφή των ζημιών θα γίνει μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Πύρινος εφιάλτης για άλλη μία φορά στην Πεντέλη με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, με μεγάλο αντίπαλο τους ισχυρούς ανέμους που αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις. Καίγονται σπίτια στο Ντράφι, τον Γέρακα και στην Ανθούσα ενώ ακούγονται συνεχώς εκρήξεις, που οφείλονται σε επιχειρήσεις με χωματουργικά εργαλεία. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση επιχειρούν 75 πυροσβεστικά οχήματα, 31 εθελοντικά οχήματα και 420 πυροσβέστες.

Απομακρύνθηκαν 600 πολίτες

Συνολικά έχουν γίνει από την ΕΛΑΣ 600 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλές σημείο, ενώ μέσα στην νύχτα εκδόθηκαν συνολικά 5 μηνύματα μέσω του 112 για απομακρύνσεις πολιτών από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη καθώς και για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός: Κλειστή η Λεωφ. Μαραθώνος

Είναι τεράστια η ένταση του ανέμου, οι καταστροφές είναι σε πολλά σπίτια στο Ντράφιμ στο Γέρακα και στην Ανθούσα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Όπως ανέφερε, η φωτιά πλησιάζει προς τη Μαραθώνος, η οποία έκλεισε από την Τροχαία στο ύψος του Μουσικού Γυμνασίου. Σε ερώτηση αν γνωρίζει κάτι για τις εκρήξεις που ακούστηκαν στο Γέρακα είπε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουν από που προέρχονται.

Μήνυμα 112 για Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης: Εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι

Νέο μήνυμα, αυτή τη φορά για τους κατοίκους στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης με εντολή να εκκενώσουν προς Πικέρμι απέστειλε το 112. Το μήνυμα εστάλη στις 04:30 στους κατοίκους των δύο περιοχών λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη και πλησιάζει τις δύο περιοχές.

Φωτό: EUROKINISSI


Σχολιάστε εδώ