Πειραιάς: Καθυστερήσεις στο «Καλιφόρνια»

Πειραιάς: Καθυστερήσεις στο «Καλιφόρνια»

Ένα από τα εμβληματικά έργα που είχε εξαγγέλλει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έχει σκαλώσει και δεν προχωρά με τους ρυθμούς που οραματίζονταν όλοι, χωρίς φυσικά να ευθύνεται γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή.

Πρόκειται για την ανακαίνιση και την αξιοποίηση, υπέρ των κατοίκων της περιοχής Μανιάτικων και Αγίας Σοφίας, του ιστορικού κινηματογράφου «Καλιφόρνια», που ρημάζει εδώ και δεκαετίες, γιατί ο Δήμος Δελφών, στον οποίο ανήκει, δεν έχει τη δυνατότητα να τον συντηρήσει και να τον αξιοποιήσει.

Ο δήμαρχος Πειραιά ανέλαβε πρωτοβουλία και πρότεινε στον Δήμο Δελφών να ανακαινίσει ο ίδιος το ιστορικό κτίριο και να το αξιοποιήσει, υπογράφοντας προγραμματική σύμβαση με τους Δελφούς. Αυτό είχε συμφωνηθεί και έτσι προχώρησε ο Γιάννης Μώραλης.

Ωστόσο, το πρόβλημα εμφανίστηκε τώρα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το κτίριο του «Καλιφόρνια», που είναι κληροδότημα, δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στον Δήμο Δελφών, αλλά το 25% ανήκει σε τρεις ιδιώτες. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να γίνει προγραμματική σύμβαση. Έτσι αποφασίστηκε να μισθώσει ο Δήμος Δελφών με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες το ακίνητο στον Δήμο Πειραιά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, γύρω στα 50 χρόνια, με συγκεκριμένο μίσθωμα.

Ας ελπίσουμε να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, γιατί μπορεί να έχουμε αλλαγή ηγεσίας στους Δελφούς και η νέα διοίκηση να μη θέλει μια τέτοια συνεργασία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Το… πάρτι ξεκίνησε στον Πειραιά 16 μήνες από τις δημοτικές εκλογές!

Δήμος Πειραιά: Χωράφι θα μείνει η πλατεία Κοραή, αν δεν μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης

 


Σχολιάστε εδώ